Şaka değil, gerçek!

Oyun konusundaki bu haberde okuyacaklarınız size şaka gibi gelebilir ama öyle değil!

Şaka değil, gerçek!

MMO oyunların günümüzde geldikler nokta belli. Özellikle oyun içerisinde satılan "altın" ve benzeri materyallerin gerçek para karşılığı satın alınıyor olması çok farklı bir sosyoekonomik yapıyı gözler önüne seriyor. Çin ve dolaylarında büyük ölçüde rastlanan bu durum Wang isimli bir şahsın Hubei bölgesinin Wuchang şehrindeki yaşam öyküsüyle bir kez daha gündeme geldi.

Son iki aydır bilgisayarın başından kalkmayan Wang, kendisini merak eden arkadaşlarına "Altın topluyorum." diyerek yaptığı işi bir nevi açıklamış aslında. 23 yaşındaki Wang, son sekiz haftadır aynı internet kafe içerisinde yemek yiyor, uyuyor; kısacası yaşıyor. İlk başlarda sadece söylentinden ibaret olan haber, geçen zaman içerisinde birçok Çinli internet sitesi tarafından haber yapıldı ve Wang'ın yaşadığı internet kafenin sahipleri olayı doğruladı.

Yayınlanan haberlerin kalanıysa işin diğer boyutlarını ortaya koyuyor zira 76 numaralı bilgisayarda oturan Wang, kafeye geldiği günden bu yana aynı kıyafetlerle oturuyor ve hiç duş almamış. Hal böyle olunca hiçbir müşteri kendisinin yakınından bile geçmek istemiyor. Bir süre sonra kafe çalışanlarından gelen "duş yap" tepkisine de aldırmayan Wang için kafe sahipleri de bir şey yapamıyor zira kendisi yaptığı tüm masrafları kuruşu kuruşuna ödüyor.

Anlaşıldığı üzere oynadığı oyunlarda kazandığı para birimini, gerçek para karşılığı satan Wang, şimdilik insanların endişeli bakışları arasında yaşıyor. 2005 yılında Çinli bir genç, yaşadığı World of Warcraft bağımlılığı yüzünden intihar etmişti. Daha bu yazın başındaysa Tayvanlı bir diğer genç 40 saat Diablo III oynadıktan sonra ölü olarak bulunmuştu.

Okuyucu Yorumları