Sakıp Sabancı Müzesi, Google Art'a katıldı!

Ülkemizde bulunan bu müze de Google'ın müzeleri internetten gezmeye izin veren hizmetine dahil oldu!

O da Google Art'a katıldı!

S. Ü. Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), dünyanın önemli müzelerini internet ortamında gezme imkanı sunan Google Art Projesi'ne dahil oldu. Başlangıçta 17 müzeyle kullanıma açılan site, 3 Nisan'da Paris'teki Orsay Müzesi'nde (Musée d'Orsay) yapılan basın toplantısıyla dünya kamuoyuna tanıtıldı. Etkinliğe, aralarında Sakıp Sabancı Müzesi'nin de bulunduğu 40 ülkeden 151 müzenin temsilcileri katıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren SSM Genel Sekreteri Bülent Bankacı; "Müzemizin, dünyanın önde gelen müzeleriyle birlikte Google Art Projesi'ne katılmış olmasından mutluluk duyuyoruz. Böylece dünyanın herhangi bir yerindeki ziyaretçiler, SSM'deki eserleri görme imkanına sahip olacak. Site, ülkemizin farklı şehirlerinde yaşayıp SSM'ye daha önce hiç gelmeyen insanlara da müzemize erişme fırsatı sunuyor. Böylece, müzemizde sergilenen eserlerin çok daha fazla insana ulaşacağına inanıyoruz. Başlangıçta Google Art Project'te, Hat Koleksiyonu'muza ait eserler görülebilecek. Farklı tasarım ve teknolojik uygulamalarla Mayıs ayında yeniden ziyarete açılacak koleksiyon, sitede de yeni sunumuyla yer alacak." dedi.

Google Art Projesi'ni www.googleartproject.com adresi üzerinden ziyarete açan Google, dünyanın önde gelen müzelerini gezme, eserleri yakından inceleme fırsatı sunuyor. Sitede bulunan 30.000'den fazla eser, yüksek çözünürlükte görüntülenebiliyor ve kimi eserler hakkında detaylı bilgiler veriliyor. Veritabanında; sanatçı, eser, müze ve koleksiyon adı ile şehir ve ülke kategorilerine göre arama yapılabiliyor. Proje kapsamında ayrıca, ziyaretçilere kendi koleksiyonlarını oluşturma imkanı da sağlanıyor. İnternet kulanıcıları, New York Metropolitan, Berlin Alte Nationalgalerie, Amsterdam Rijksmuseum, Floransa Uffizi, St. Petersburg The State Hermitage, Madrid Museo Reina Sofia, Londra Tate Britain dahil pek çok müzeye erişim imkanını elde ediyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları