Salatadan da Kickstarter olur mu demeyin!

Kickstarter'da başlatılan en ilginç projelerden biri bu olsa gerek: Patates Salatası!

Salatanın Kickstarter'ı!

Akıllı saatlerin, video konsolların, 3D yazıcıların, kablosuz kulaklıkların yanında daha pek çok ilginç cihazın ortaya çıkışı Kickstarter'da başladı. Ama şimdi, Kickstarter üzerinde gördüğümüz en garip kampanya ile karşı karşıyayız: Patates salatası...Doğru okudunuz, Kickstarter üzerinde patates salatası için bir kampanya başlatıldı.

Pişmiş patatesleri mükemmel bir salataya dönüştürmek için bu kampanyayı başlatan "cesur ve ileri görüşlü kişi" ise Zack Danger Brown olarak geçiyor. Adındaki "Danger (tehlike)" kısmının ise gerçek olup olmadığına dair henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak patates salatası projesi sayesinde, kendisinin Kickstarter'ın sınırlarında yaşadığını biliyoruz. Daha şimdiden başlangıç hedefinin 10 katına ulaşmayı başarmış durumda ve sürenin bitmesine halen 20 günün üzerinde bir süre bulunuyor. Tabii ki başlangıç hedefinin sadece 10 dolar olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Brown'ın söylediğine göre, bu projeye başlamasının asıl sebebi, patates salatasını sevmesine rağmen, kendisinin hiç patates salatası yapmamış olması. Başka bir deyiş ile bu proje, aslında bir satış işleminden ziyade bir deney olarak karşımıza çıkıyor.

Destekleyiciler ise bu proje hakkında oldukça heyecanlı gibi gözüküyor. Verilen sözler ise 1 dolar karşılığında, Brown patates salatasını yaparken isimlerini söyleyecek, 10 dolar karşılığında salata yapılırken mutfakta Brown ile görüşülebilecek gibi durumları içeriyor. Tabii ki kalacak yer ve yol masrafı bu fiyatlara dahil değil.

Brown şimdiden 75 dolarlık uzatılmış hedefe ulaşmış durumda ve bu da (patates salatası içermeyen) bir pizza partisini yanında getiriyor. Ulaşılan bir sonraki hedef olan 100 dolar ise, Brown'ın iki farklı patates salatası yapmasını sağlayacak. Ancak Brown, başarı ile kendisini kaybetmeyi planlamıyor gibi gözüküyor. Söylediğine göre, projeyi başlatmasındaki amaç, para kazanmak değil, patates salatası yapmak idi ve bu hiçbir şekilde değişmemiş durumda.

Yapılacak olan salatanın tarifi ise henüz açıklanmadı. Şu anda kesin olan tek içerik dere otu. Öyle ki, bu dere otunun taze mi yoksa kurutulmuş mu olacağına dair bile bir açıklama yok...

Okuyucu Yorumları