Samsung 2016 model bir Tizen Z1 hazırlığında!

Samsung, geçtiğimiz yılın başlarında tanıttığı Tizen'li Z1'in gelişmiş bir modelini hazırlıyor!

Samsung'un yeni Z1 bombası!

Samsung, 2016'da halihazırdaki birçok uygun fiyatlı akıllı telefon modelinde ve üst segment Galaxy A serisinde çeşitli güncellemeler yaptı. Firmanın halihazırda ise ilk Tizen telefonu Z1 için de bir güncelleme üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Buna göre 2016 sürüm yeni bir Z1, SM-Z150 model numarasıyla şu anda üretim aşamasında.

Söz konusu modelin Samsung Z3 ve son dönemde çıkan diğer uygun fiyatlı Samsung cihazları gibi AMOLED ekranla gelmesi bekleniyor. Z1 (2016)'ya dair şu an için elimizde olan tek bilgi bu olsa da, önümüzdeki haftalarda birçok detayın ortaya çıkacağını tahmin ediyoruz.

İlk Z1 modeli geçtiğimiz yılın başında kullanıma sunulmuştu, dolayısıyla yeni cihazın bu modelin doğrudan bir devamı olmayacağını söyleyebiliriz. Diğer yandan Tizen'in görece yeni bir işletim sistemi olması da yeni ürün tanıtım takviminin biraz düzensiz olmasının nedenlerinden biri. Z1 ve Z3'ün arasında dokuz aylık bir süre vardı, fakat Samsung'un 2016 sürüm Z3 ve Z1'leri daha az aralıklarla tanıtması da muhtemel. Başka bir deyişle, yenilenmiş Z1'in hemen ardından yenilenmiş bir Z3 görmeye de hazır olmanızda yarar var...

Okuyucu Yorumları