Samsung, 3 yeni Exynos'la yola çıktı!

Samsung, telefonlarında kullandığı Exynos işlemcilerine 3 yeni model daha ekliyor. İşte o modeller!

3 yeni Exynos daha geliyor!

Yeni sezonda Waterfall (Şelale) stratejisinden Agile (Çeviklik) stratejisine geçen ve bunu piyasaya sürdüğü çok sayıda farklı farklı model cep telefonlarıyla hissettiren Samsung, öte yandan CPU tarafında da köklerini iyice salmaya başladı. Galaxy S6 ve Note 5 modellerinde Qualcomm'u saf dışı bırakarak tamamen Exynos çiplerine yoğunlaşan Samsung, her iki modelde de Exynos 7420 yonga setli işlemcilerini kullanmıştı. Her ne kadar Galaxy S7 ile birlikte yine adı Qualcomm ile anılmaya başlansa da, Samsung'un artık Exynos'lu işlemcilerinden vazgeçmeyeceği belli olmaya başladı. Hatta öyle ki, Samsung yeni Exynos modelleri üzerinde çalışmaya başladı bile.

Geçtiğimiz günlerde CPU'ların yanı sıra GPU üretimine de başlayacağı haberini yaptığımız Samsung, yeni Exynos işlemcileri üzerinde çalışıyor. Exynos 7422, Exynos 7880 ve Exynos 8890 yonga setleri üzerinde çalışan Samsung, Exynos 7422 ile Exynos 7420'nin üzerine küçük dokunuşlarda bulunacak. Exynos 7880 yeni yonga setiyle orta segmente hitap etmesi planlanan Samsung'un bu işlemcisini Galaxy A seri cep telefonlarında kullanacağı tahmin ediliyor. Exynos 8890 ise, muhtemelen Galaxy S7'de karşımıza çıkacak.

Galaxy S7 tarafında, telefonun farklı işlemcilerle gelebileceği bir süredir zaten konuşuluyor. Telefon piyasaya çıktığında, hem Qualcomm'lu, hem de Exynos'lu iki farklı modelle karşılaşırsanız şaşırmayın...

Okuyucu Yorumları