Samsung, 3 yönde katlanan katlanabilir telefonu için çalışıyor

Samsung bu yıl yeni bir tür katlanabilir telefon piyasaya sürebilir. Bunun daha önce patent örnekleri sızan 3 yönlü katlanabilir telefon olacağı düşünülüyor.

Samsung’dan yeni bir türde katlanabilir telefon tasarımı

Samsung'un bu yıl içinde 3 üst düzey akıllı telefonu piyasaya sürmesi bekleniyor. Bunlardan 2’sinin Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Z Fold 5 olduğu neredeyse doğrulandı. 3’üncü cihazın ise Galaxy S23 FE olması bekleniyordu. Ancak, öyle olmadığı ve Samsung'un yeni bir katlanabilir telefon türü daha piyasaya sürebileceği bildiriliyor.

Galaxy 3 katlı telefon bu yıl içinde piyasaya sürülebilir

Sızıntılarıyla ünlü Yogesh Brar, diğer birçok raporun aksine Samsung'un bu yıl Galaxy S23 FE'yi piyasaya sürmeyeceğini iddia ediyor. Dolayısıyla, şu anda hangi rapora inanacağımızı bilmek zor. Bunun yerine, Güney Koreli firmanın bu yıl bitmeden 3 yönlü katlanabilir cihazını tanıtacağı bildiriliyor. Bu 3 yönlü katlanabilir Galaxy cihazı hakkında pek bir şey bilinmiyor ancak 2 menteşeli katlanabilir OLED ekranı sayesinde kompakt bir akıllı telefondan büyük ekranlı bir tablete dönüşebilmesi bekleniyor.

Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Z Fold 5’in nasıl katlandığını biliyoruz. Ancak 3’üncü telefon şimdilik gizemini koruyor.

Samsung Display birkaç yıl önce 3 yönlü katlanabilir OLED ekranını sergilemişti; bizler de sizlerle bu patent örneklerini paylaşmıştık. Bu panelin geliştirilmiş bir versiyonu bu yılın sonlarında piyasaya sürüleceği söylenen bahsi geçen bu 3 yönlü katlanabilir cihazda kullanılabilir. Yeni cihaz ayrıca Snapdragon 8 Gen 2 yonga setine de sahip olabilir.