Samsung, "4" rakamından korkuyor mu?

Samsung, Galaxy S8'in kod adında yer alması gereken 4 rakamını es geçiyor. Nedeni ise çok ilginç...

Galaxy S8'in kod adına "4" ayarı!

Bu yıl oldukça başarılı bir satış grafiği yakalayan Galaxy S7'nin ardından Samsung'un bu başarıyı önümüzdeki yıl da devam ettirmek isteyeceği kesin. Firmanın bu doğrultuda muhtemelen Galaxy S8 olarak adlandırılacak olan bir sonraki amiral gemisi üzerinde şimdiden çalışmaya başladığını söyleyebiliriz.

Cihazla ilgili sızıntılarda artık yavaş yavaş ortalıkta dolanmaya başladı bile. SamMobile'da yer alan habere göre Galaxy S8'in iki farklı versiyonu olacağı ve bunların Dream ve Dream2 olarak adlandırılacağı öne sürülüyor. Söz konusu versiyonların sırasıyla SM-G950 ve SMG955 şeklinde iki model numarası taşıyacağı söyleniyor.

Güney Kore'nin "4" fobisi

Bu noktada model numaralarıyla ilgili tuhaf bir farklılık da mevcut. Zira Galaxy S7'nin model numarasının SM-G930 olduğunu biliyoruz, ve Samsung her yeni amiral gemisinde sondaki rakama +10 ekliyor. Dolayısıyla normalde Galaxy S8'in model numarasının SM-G940 olması gerekiyor. 10 yerine 20 eklenmesinin nedeni ise oldukça ilginç: Tetrafobi; yani 4 rakamının uğursuz olduğuna inanmak.

Güney Kore'de oldukça yaygın bir durum olan tetrafobi yüzünden ülkenin hastanelerinde ve diğer kamu binalarında 4 rakamı es geçiliyor, ve bazı binalarda dördüncü kat 4 rakamı yerine F harfiyle gösteriliyor.

Bir Güney Kore firması olan Samsung yöneticilerinin de tetrafobiden muzdarip olduklarına inanmak için elimizde yeterince kanıt var. Zira daha önce de, GT-I9300 şeklinde bir model numarasına sahip olan Galaxy S3'ün ardından gelen Galaxy S4 de yine "4"ü es geçerek GT-I9500 model numarasıyla piyasaya sürülmüştü.

Okuyucu Yorumları