Samsung'a Brezilya'da silahlı soygun

Samsung, Brezilya'daki fabrikasında büyük çapta bir silahlı soyguna uğradı!

Samsung'a silahlı soygun!

Samsung, Brezilya'nın Campinas kentinde bulunan fabrikasında, büyük çapta bir soyguna uğradı. Polisin söylediğine göre, çalışanların kılığına girmiş yirmiye yakın hafif makineli tüfekli adam, gece vardiyası esnasında fabrikaya girdi ve işçilerin bir kısmını rehin aldı. Sonra da elektronik cihazları yedi kamyona yüklediler. İşçilerin polisi arayamamaları için, cep telefonlarındaki pilleri çıkarttırdılar.

Brezilya'daki yetkililerin söylediğine göre, olayda herhangi bir yaralanma ve şiddet olmadı, ve üç saate yakın süren olayda yaklaşık 36 milyon dolarlık kayıp yaşandı. Soygunun hedefinde, cep telefonu, tablet ve laptop gibi cihazlar vardı.

Samsung, yaptığı açıklamada olay konusunda çok endişeli olduğunu, ama kimsenin başına bir şey gelmediği için sevindiğini söyledi. Polisin araştırmasına tam destek verdiğini de ekleyen Samsung, böyle olayların bir daha tekrarlanmaması için her türlü önlemi alacağını belirtti.

Polisin ilk araştırmalarının sonucuna göre, içeriden casusluk olma ihtimali çok fazla. Çünkü soyguncular, sadece fabrikaya kolay giriş yapmamış, aynı zamanda değerli şeylerin yerini de şüphe uyandıracak derecede iyi tahmin edebilmiş.

Okuyucu Yorumları