Samsung'a görüntü kalitesi belgesi!

Samsung'un kavisli OLED TV'si, görüntü kalitesiyle bu önemli belgeyi almaya hak kazandı!

Kavisli ekrana ödül!

Samsung Electronics, kavisli OLED paneli sayesinde sizi içine çeken bir izleme deneyimi sunan ve göz yorgunluğunu azaltan TV'sinin görüntü kalitesi için dünyanın ilk görüntü kalitesi belgesini aldı.

Samsung Görüntü Biriminden sorumlu Başkan Yardımcısı Hyugun Lee, "Bu belge, Samsung'un televizyonlar konusunda rakipsiz görüntü kalitesi ve üstün teknolojisine dikkat çekiyor. Böyle kaliteli ürünler yaratarak gelecek nesil TV pazarına önderlik etmeye devam edeceğiz".

Bağımsız bir global güvenlik bilimi şirketi olan Underwriters Laboratories (UL), Kavisli OLED TV'nin ayrı ve benzersiz görüntü kalitesini göz önüne alarak parlaklık, renk ve değişmezlik gibi değerlendirmeler de dâhil olmak üzere bir dizi testi birlikte kullandı. UL bunların yanı sıra "Duygusal Görüntü Kalitesi Değerlendirmesi" adı verilen yeni bir test metodunu da Kavisli OLED TV üzerinde kullandı.

Yeni test yöntemi, OLED TV'nin görüntü kalitesini 2D yerine 3D renk aralığı kullanarak ölçüyor ve böylelikle testi gerçekleştiren kişinin renk ifadesinin derinliğini ve kontrast oranlarını da ölçümleyebilmesine imkân veriyor. Buna ilave olarak, yeni değerlendirme sistemi, bir OLED panelinin üretebileceği bütün renkleri doğru bir şekilde inceleyebiliyor ve bu sayede de doğru sonuçlar veriyor.

Bu belgeden kısa bir süre önce Samsung, UHD TV'si ilk tanınan şirket olduğunu ve OLED TV kategorisinde dünyanın ilk görüntü kalitesi onay sertifikasına da sahip olduğunu açıklamıştı.

Okuyucu Yorumları