Samsung, AB'den ceza almak üzere

Samsung'un Apple'a yağdırdığı patent davaları, en azından Avrupa'da kendi başını yakabilir!

Samsung'un başı dertte!

AB Komisyonu, teknoloji devi Samsung'a patentleri kötüye kullandığı gerekçesiyle ceza kesmeye hazırlanıyor. Kore merkezli şirket, Apple'a açtığı davalarla piyasa konumunu kötüye kullanmakla suçlanıyor.

AB Komisyonu rekabet komiseri Joaquin Almunia, Samsung'un ihlallerinin bir listesinin yılsonundan önce yayınlanacağını söylüyor. Samsung, geçtiğimiz günlerde Apple'a Avrupa ülkelerinde yönledirdiği tüm tedbir isteklerini geri çekebileceğini söylemişti. Almunia bu durumdan memnun olsa da "geçmişte kötüye kullanım olup olmadığını" incelemeye devam edeceklerini söylüyor.

Almunia, patent sahipleriyle ilgili yaşadıkları en önemli sorunun, onların FRAND (fark gözetmeyen, adil, makul) şartları altında lisanslanmasından önce yasaklatılmaya çalışılması olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Bu, tam olarak Samsung davasında araştırdığımız şey."

Samsung'un Apple'ı sadece ürünlerini yasaklatmayla tehdit etmediğini, bunun için girişimlerde bulunduğunu söyleyen Almunia, şirketin komisyonu "memnun etmediğini" vurguluyor.

Okuyucu Yorumları