Samsung Akademi 1120 mezuna ulaştı

"Samsung Akademi" Ankara, İstanbul ve İzmir'de 1120 mezuna ulaştı.

Samsung'dan 1120 mezun!

Samsung Electronics'in sosyal sorumluluk bilinci ile tüm dünyada gençlerin eğitimine destek olma vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiği ve İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere üç ile yayılan uygulamalı eğitim programı Samsung Akademi, üçüncü dönem mezunlarını verdi.

Ankara'daki 8 farklı teknik meslek lisesinden Samsung Akademi programına katılım gösteren 153 öğrenci,- bugün Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Ankara Vali Yardımcısı Süleyman Hürrem Aksoy, Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Yun Soo Cho, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Rekabet Kurumu Başkan Vekili Reşit Gürpınar, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt ve Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung'ın katılımlarıyla gerçekleşen mezuniyet töreninde, Milli Eğitim Bakanlığı ve Samsung onaylı sertifikalarını aldılar.

Samsung'un toplam 8,4 milyon TL'lik yatırımla ilkini 2012'de İstanbul'da açtığı, ardından 2013'te Ankara ve İzmir'de de hayata geçirdiği "Samsung Akademi"de öğrenciler, uzman eğitmenler eşliğinde en güncel ekipmanlarla donatılmış laboratuvarlarda uygulamalı eğitim görüyorlar. Program üç yılın sonunda toplam 1120 mezuna ulaştı.

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung:

"Samsung Akademi ile iş hayatına bir adım önde başlayacak mezunlarımızı 'geleceğin mimarları' olarak görüyoruz"

Mezuniyet töreninde konuşan Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung; programı başarıyla tamamlayan öğrencilerle gurur duyduklarını belirterek;"Yıllardır, en gelişmiş teknolojilere öncülük eden bir dünya lideri olarak; Samsung Akademi'de öğrencilerimize en son teknolojiyle uygulamalı eğitim sunuyoruz. Öğrencilerin Samsung Akademi'de aldıkları eğitim, onları profesyonel yaşama hazırlıyor. Bu eğitim, iş hayatlarında onlara pek çok artı sağlayacak, biz de başarılarıyla gururlanmaya devam edeceğiz. Emeği geçen tüm yönetici ve eğitmen dostlarımıza şükranlarımızı sunuyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

Törene katılan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin "Milli Eğitim Bakanlığı olarak son yıllarda mesleki ve teknik liselerimizi en güzide okullardan birisi yapmaya karar verdik. Bu doğrultuda başta Samsung yöneticilerine böyle bir eğitim sürecinde bize katkı sağladıkları için teşekkür ediyorum. Türkiye'de çocuklarımızın öğretmenlerini idol almaları adına Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu konuda da elimizden geleni yapacağımızı taahhüt ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Yun Soo Cho ise "En zor şartlar altındayken Kore'nin ekonomi gelişimini sağlamış, Kore sanayisini oluşturmuş bir marka olarak Samsung, eğitimli birçok gence iş olanakları sunması ile sadece Kore'de değil tüm dünyada gençlerin en çok çalışmak istediği ve gurur duyduğu firmadır. Kore ve dünyada elde ettiği başarı hikayesini Türkiye ile de paylaşmak için kurduğu Samsung Akademi'de verdiği eğitimlerle sizin gibi yetenekli insan gücünün yetişmesine destek veriyor. Böyle çalışmaların Türkiye'de de Samsung gibi büyük bir firmanın doğmasını sağlayacağına ve Türkiye'nin potansiyelinin gerçekleşebileceğine inanıyorum" dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan da konuşmasında "Türkiye stratejik konumu, genç ve dinamik nüfusu ile çok büyük bir potansiyele sahip bir ülke. Genç nüfusumuz en büyük servetimiz, yerli üretimimizle dünya ile rekabet halindeyiz. 2015 Şubat ayında İstanbul'da Teknopark'ta Ar-Ge merkezini açarak yerli üretim teknolojiyi destekleyen Samsung'un, 2012 yılında İstanbul, 2013 yılında İzmir ve Ankara'da açtığı akademiler ile pratik ve mesleki anlamda son derece önemli bir görevi yerine getirdiğini düşünüyorum. Samsung'u böyle bir akademi kurduğu, gençlerimize pratik eğitim verdiği için kutluyor, gençlerimizin başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Okuyucu Yorumları