Samsung akıllı ceplerde birinciliği geri aldı

Yeni raporlar, Samsung'un Apple ile olan dengeyi bozarak tekrar bir numaraya yükseldiğini söylüyor!

Samsung tekrar bir numarada!

Yeni araştırma raporları, Samsung'un akıllı telefon piyasasında tekrar birinci sıraya yükseldiğini gösterdi. Samsung ve Apple'ın her biri, 2014'ün dördüncü çeyreğinde 74,5 milyon akıllı telefon sevk etmişlerdi.

Strategy Analytics'in yeni raporu, Samsung'un ilk çeyrekte 83,2 milyon akıllı telefon sevk ettiğini, buna karşın Apple'ın 61,2 milyon telefon sevk ettiğini söylüyor. Yeni iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, Çin ve dünya çapında büyük bir popülariteye sahip olsa da, Samsung'un dünya çapındaki performansı geride kalan çeyrekte "başarıyla stabilize olmuş durumda". Ancak daha önce Samsung tarafından açıklanan finansal veriler, Samsung'un bu yüksek satış rakamlarının karlara yansımadığını göstermişti.

Akıllı telefon sevkiyatları, dünya çapında yıldan yıla yüzde 21 büyüyerek 285 milyondan 345 milyon telefona yükseldi. Rapor, buna karşın yıllık olarak dünya çapındaki akıllı telefonlardaki büyümenin yavaşladığını söylemekte. Motorola Mobility'yi Google'dan satın alan Lenovo, yüzde 5,4 pazar payına sahipken Huawei, pazar payını yüzde 5'e yükseltmiş bulunuyor.

Dünya çapındaki telefon piyasasına da hükmeden Samsung'un pazar payı, 99 milyon telefon satışının ardından yüzde 27,4'den yüzde 22,2'ye gerilemiş bulunuyor. Apple ise pazar payını yükseltmeyi başarmış görünüyor. Nokia'nın telefon bölümünü satın alan Microsoft'un pazar payıysa, yüzde 11,4'ten yüzde 7,6'ya gerilemiş.

Son olarak, sevk edilen telefon sayısı, geçen seneki ilk çeyreğe kıyasla yüzde 8 artarak 445 milyona ulaşmış bulunuyor

Okuyucu Yorumları