Samsung akıllı telefon sevkiyatını azaltacak

Güney Koreli teknoloji devi, önümüzdeki yıl için cep telefonu konusunda radikal bir karar verdi!

Samsung'dan 2016 kararı!

Korea Times'ın yayınladığı yeni rapor Samsung'un 2016 yılında bazı sert tedbirler uygulayabileceğini ortaya koyuyor. Teknoloji devi önümüzdeki yıl akıllı telefon sevkiyatının yüzde 12'lik önemli bir kısmını azaltabilir.

Kesintiyle birlikte Samsung'un 2016'da 420-430 milyon cep telefonu üretmesi beklenirken, muhtemelen çok önemli pazar payına sahip olmayan bölgelerdeki sevkiyatların azaltılması planlanıyor.

Samsung hayatta kalmak istiyorsa, gelecek yıl daha da büyüyecek pazara adapte olmak zorunda kalacak. Tahminler şirketin yarı iletken kanadında satış potansiyelinin düşüş yaşadığını gösterirken, Güney Koreli devin 2016'da Almanya fotoğraf makinesi pazarında rekabet edemeyeceği belirtiliyor.

Bu durum temelde Samsung'un yeterince kar sağlamayan kilit alanlardaki sevkiyatı azaltmayı ve önemli miktarda satış yapılabilen alanlardaki işi sürdürmeye devam ettirmeyi planladığını gösteriyor. Şirketin gelecek yıl artan talep doğrultusunda daha hesaplı telefonlara odaklanması bekleniyor.

Samsung için bir sonraki büyük etkinlik Mart ayında lansmanı yapılması beklenen bir sonraki amiral gemisi Galaxy S7'nin piyasaya sürülmesi olacak.

Okuyucu Yorumları