Samsung, Android 5.1 ile ilgilenmiyor!

Samsung cebinize Android 5.1 mi bekliyorsunuz? Bizce çok umutlu olmayın...

Android 5.1'i beklemeyin!

Android 5.1 güncellemesi Google tarafından Nexus cihazlara bir süredir dağıtılıyor. Ancak diğer Android üreticileri, son güncelleme konusunda sessizliklerini sürdürüyorlar.

Geçtiğimiz günlerdeki bir dedikodu, Samsung'un Galaxy Note 4 için Android 5.1 güncellemesi üzerinde çalışmaya başladığını söylemekteydi. YouMobile kaynaklı bu söylenti, daha sonra birkaç kaynak tarafından tekrarlanmıştı. Ancak genellikle tutan sızıntılarıyla tanınan SamMobile, bu kez bahsi geçen dedikoduların "temelsiz" olduğunu söyledi.

SamMobile, Samsung'un Note 4 veya herhangi bir cihaz için Android 5.1 güncellemesi üzerinde çalışmadığını, kendi kaynakları yoluyla doğruladığını iddia ediyor. Dahası site, Galaxy Note 4'ün bir süre Android 5.0.x sürümünde kalacağını, yeni bir TouchWiz arayüz güncellemesinin beklenmediğini söylüyor.

Son raporlar doğru ise Samsung, Android 5.0.2 güncellemesini cihazlarına ulaştırma işine odaklandığını söyleyebiliriz. Firmanın Lollipop güncellemesini dağıtmakta yavaş davrandığını düşündüğümüzde, Android 5.1'in hemen gelmeyecek olması şaşırtıcı değil.

Okuyucu Yorumları