Samsung, Apple'a çip satmayacak

Samsung ve Apple'ın dost olmalarını kimse beklemiyordu Ama son gelişme, bunu imkansız hale getirdi!

Bitmeyen savaşta son perde!

Apple ve Samsung arasındaki "limoni" ilişkiyi artık bilmeyen kalmadı. Yaklaşık 2 yıldır süregelen "patent savaşları" da ikili arasındaki mevcut gerginliğe tuz biber ekmiş durumda. Bu git gelli ilişkiyi ayakta tutan tek unsur Samsung'un Apple'a sattığı çiplerdi. Ancak son gelişmelerden sonra bu anlaşma da tarih olmak üzere.

Apple'ın Samsung'la çalışmayacağı daha önce zaten konuşuluyordu. Ama şimdi Samsung da, Apple'la çalışmayacak gibi görünüyor. Samsung LSI iş geliştirme müdürü Stephen Woo, CES 2013'te yaptığı konuşmada, Samsung'un çip sektöründe alternatif şirketlere yönelmesinin önemini vurguladı. "Şirket olarak çip sektöründeki müşteri yelpazemizi genişletmeliyiz ve bu doğrultuda çalışmalara başladık bile. Akıllı telefon pazarındaki potansiyel büyümeyi göz önünde bulundurarak, gelişmekte olan şirketlere çip satmayı planlıyoruz."

Woo böylelikle Samsung'un Apple'dan iyice uzaklaşacağının da sinyallerini vermiş oldu. Aslına bakılırsa, aralarındaki gerginliğe rağmen Samsung, Apple'ın iPhone ve iPad ürünleri için en büyük çip tedarikçisi konumundaydı. Apple bu yıl da Samsung'dan 8,8 milyar dolarlık çip satın alacak. Ancak artık Apple bir "düşmana" dönüştüğüne göre, bu oranın önümüzdeki yıllarda büyük oranda düşeceği konuşuluyor.

Okuyucu Yorumları