Samsung- Apple davası sona yaklaşıyor!

Samsung ve Apple'ın yıllardır sürmekte olan davası sona yaklaşıyor...

Yıllar alan davada sona doğru

Samsung Electronics, bir kez daha U.S. Supreme Court (ABD Yüksek Mahkemesi) başvurusunda bulunarak, Apple patentlerini ihlal ettiği gerekçesi ile milyonlarca doları ceza olarak ödemeyi reddetmeyi planlıyor.

Elektronik devinin Çarşamba günü ülkenin en yüksek mahkemesine başvurusunda belirttiğine göre, bu yılın ilerleyen dönemlerinde bu davanın tekrar gün yüzüne çıkartılması isteniyor. Samsung, 2012 yılında alınan kararda bir Silicon Valley jürisinin yanıldığını iddia ediyor.

Samsung'un bu hareketi, U.S. Court of Appeals tarafından davanın bir kez daha dinlenmesi için Samsung'un isteğinin reddedilmesinin ardından gerçekleşmekte. Bu kararın ardından, Samsung'un ödemeyi gerçekleştirmemesi için geriye kalan tek seçenek Yüksek Mahkeme olarak gözüküyor.

Ancak bu son karşılaşma, başlamadan önce sona erebilir. Yüksek Mahkeme'ye her yıl yaklaşık olarak 10000 dava sunuluyor ve bu davaların sadece, yaklaşık olarak, 75'i kabul ediliyor.

Eğer mahkeme, bu davayı reddetmeye karar verirse Samsung, 20 telefonda Apple patentlerini ihlal ettiği gerekçesi ile Apple'a ceza olarak 400 milyon dolar ödemek zorunda kalacak. Bu telefonlar, 2012 yılındaki jüri davasının en önemli parçasını oluşturmaktaydılar ancak görüşmelerin devam etmesi ile beraber arka planda kaldılar.

İki firma, bazı Samsung akıllı telefonlar ile Apple'ın iPhone'u arasındaki tasarım ve özellik benzerlikleri sebebi ile yıllardır tartışmaktalardı. Bu davanın yıllar sonra sona erme olasılığı ise yüksek görünüyor.

Okuyucu Yorumları