Samsung AR Emoji ile Görüşmek Mümkün Olabilir

Yeni keşfedilen patent başvurusu, Samsung'un AR emoji ile görüntülü arama özelliğine işaret ediyor.

Samsung AR Emoji ile arama geliyor

LTE bağlantının yaygın olduğu günümüzde görüntülü aramaların kesintisiz ve akıcı olabilmesi için fazladan bant genişliği gerekiyor. Eğer arayanlardan birinin bile internet hızında yavaşlama veya duraksama olursa karşı taraf düşük kaliteli ses veya görüntü ile yüzleşebiliyor, ya da arama tamamen kopabiliyor. Ancak Samsung bu alandan ümidini kesmemiş olacak ki, yeni kabul edilen patent başvurusu 3 boyutlu gerçek zamanlı AR emoji ile görüntülü sohbete işaret ediyor.

Üç Boyutlu Avatar'lar ile Mobil Sohbet

Patent, üç boyutlu örgü modellerinin sohbet esnasında maske gibi kullanılabileceğinden bahsediyor. Aslında 5 yıl önce başvurusu yapılmış olan bu patent, şu an resmen AR emoji ve canlı sohbeti tarif ediyor. Telefonda yerel olarak render edilen üç boyutlu avatar görüntüsü gerçek zamanlı olarak karşı tarafa yollanıyor. Üç boyutlu algılama teknolojisi ile bir araya geldiğinde bu yazılım mükemmel çalışabilir, ancak tüm bu teknolojilerin bir pakette gelmesi için henüz erken.

Galaxy S10'un bu alanda ilk adımları atması kuvvetle muhtemel. Yeni amiral gemisinin hızlı bağlantı seçenekleri, güçlü donanım ve üç boyutlu yüz tarama teknolojisi ile sevk edilmesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları