Samsung, AR-GE merkezini açtı

Samsung Türkiye'deki ilk Ar-Ge merkezinin açılışını yaptı.

Samsung'dan AR-GE merkezi

Geliştirdiği inovasyonlarla dünya teknolojisine yön veren Samsung Electronics, 17 ülkede bulunan 36 araştırma ve geliştirme merkezlerine bir yenisini eklemek üzere Türkiye'yi seçti. Bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Semper-Tech ortaklığıyla hayata geçen Ar-Ge merkezinde başta sağlık ve eğitim yazılım ve uygulamaları olmak üzere, 4G teknolojileri çalışmalarına odaklanılacak. Çalışmalar doğrultusunda, yılda ortalama 4 ila 5 projenin tamamlanması hedefleniyor.

Samsung'un, Türkiye'de ilk kez yazılım geliştirmek üzere Teknopark İstanbul'da hizmete sunduğu Ar-Ge merkezinin açılış töreni, Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung'ın ev sahipliğinde; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın Yunsoo Cho, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Kurul Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, Semper-Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Şahin Albayrak ve Teknopark İstanbul Genel Müdürü Dr. İsmail Arı'nın katılımlarıyla düzenlendi.

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung:

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung, Samsung'un Ar-Ge'ye vizyonunu şu sözlerle ifade etti: "Dünyanın lider teknoloji şirketi olmamızı, araştırma ve teknoloji alanındaki yenilikçi buluşlarımıza borçluyuz. Ar-Ge'nin başarısı sadece bu alana yapılan yatırımların düzeyine değil, aynı zamanda bu Ar-Ge ağının kapsamına, yani meyve veren bu ağacın dallarının ne kadar uzağa eriştiğine da dayanmaktadır. Samsung'un başarılı Ar-Ge stratejisinin arkasında güçlü insan kaynakları ve Samsung'un yerel pazar dinamiklerine yönelik derin bilgisi yatıyor. Bu doğrultuda dünyanın dört bir yanına yayılmış Ar-Ge ağına sahibiz."

Joung, Teknopark İstanbul'da açılan Ar-Ge merkezinin kapsamını ise; "Ar-Ge merkezimizin açılışının, Türkiye'de 4G çalışmalarının hızlandığı bugünlere denk gelmesi tesadüf değil. 4G konusundaki küresel bilgi birikimimizi, yerel bilgi ve geri bildirilmlerle besleyerek büyütmeyi hedefliyoruz. Ar-Ge merkezimiz, Türkiye'de yazılım ve uygulama geliştirme yolunda, attığımız önemli bir adımı temsil ediyor. Çalışmalarımızda çoğunlukla eğitim ve sağlık konularına odaklanacağız. Her yıl daha da gelişecek Ar-Ge takımımızda, eğitimi ve yetenekleri ile geleceği parlak mühendisleri istihdam edeceğiz" diyerek açıkladı.

Dünya çapında 71 bin kişilik geniş AR-GE ağı

Samsung, 71 bin kişilik araştırma ve mühendis ekibiyle, dünya çapında 17 ülkede, 36 araştırma ve geliştirme merkezinde yeni pazar trendleri yaratma ve mükemmellik standartları oluşturmaya yönelik stratejik teknolojiler konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Samsung'un 2013 yılında gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmaları, toplam 14.6 milyar dolar değerinde yatırımı temsil ediyor. Samsung, mevcut Ar-Ge merkezlerine ek olarak tüm dünyada işbirliği yaptığı ve üniversitelerin bünyesinde çalışmalarını sürdüren alt kurumları da kapsayan geniş bir Ar-GE ağına sahip.

Okuyucu Yorumları