Samsung, Artık Tizen'li Telefon Yapmayacak mı?

Samsung, bir süredir Tizen'li yeni bir telefon tanıtmadı. Bu Tizen'li telefonların sonu anlamına geliyor olabilir...

Tizen'li telefonlar tamam mı dedi?

Samsung'un Galaxy S Active serisi bu sene güncellenmedi. Dayanıklı "Active" modelinin çıkması beklenen Galaxy S9, bu kez büyük bir pil ve dayanıklı gövdeyle tekrar piyasaya sürülmedi. Bu durum, Galaxy S Active serisinin ölmesi olarak değerlendirildi.

Şimdi aynısının Samsung'un Tizen serisinde yaşandığı düşünülüyor. Samsung'un giriş seviyesi telefonları, teknik özellikleriyle hiçbir zaman çok iddialı olmadı ancak Hindistan gibi bazı pazarlarda önemli satış başarıları elde etti. Ancak Samsung şu sıralar alt ve orta seviye Android'li cihaz pazarında düşüşte ve bunun kurbanı, Tizen cihazları olabilir.

Elbette bunlar henüz sadece bir tahmin. 2018 bitmek üzere ve henüz yeni bir Tizen'li telefonla karşılaşmadık. 2019'da Samsung, Tizen'li bir telefon üretir mi, bunu bilmiyoruz. Firma Tizen'li telefon üretmese bile işletim sistemi, TV'lerde ve diğer Samsung ev cihazlarında yaşamaya devam edecek.

Samsung sizce Tizen platformunda çalışan telefonlar üretmeye devam etmeli mi? Düşüncenizi ve nedenlerini bizlerle yorumlarda paylaşın!

Okuyucu Yorumları