Samsung ATIV S Yılbaşında Piyasada

Nokia'nın Lumia 920'si ve HTC'nin 8X'inden sonra, bir devin Windows Phone 8'li cebi daha geliyor!

Bir Windows'lu cep daha!

Bildiğiniz gibi şu sıralar herkes Windows Phone 8'li telefonlardan bahsediyor. Piyasaya çıkan ilk modeller HTC Windows Phone 8X ve Nokia Lumia 920 oldu ancak büyük bir kullanıcı kesimi Samsung tarafından gelecek olan modeli de görmeden karar vermekten çekiniyor. Eylül ayı başında gerçekleştirilen IFA 2012 fuarında ilk kez görücüye çıkan Samsung ATIV S'in çıkış tarihi hakkında net bir tarih ilk etapta yoktu ve gelen diğer bilgiler de görünüşe göre pek doğru olmadı; çünkü Kasım ayının ortası gibi çeşitli dedikodu kaynaklı çıkış tarihlerinde de ertelemeler yaşandı.

Güney Koreli firmadan gelen son haberse 2013 yılına Windows Phone 8'li ATIV S modeli ile girileceği yönünde. Söz konusu iddianın Avrupa'da da geçerli olup olmayacağını zaman gösterecek. Bir Samsung sözcüsüne göre haber şirketin genel merkezinden geliyor ve doğru olma olasılığı artık çok yüksek.

Samsung ATIV S'de 4.8 inç büyüklüğünde HD Super AMOLED ekran bulunuyor. 1.5 GHz hızında çalışan çift çekirdekli bir işlemciye sahip olan telefonun dahili hafıza seçenekleri 16 GB ya da 32 GB olarak seçilebilecek. SDXC destekli Micro SD kart yuvasıyla da artış sağlayabilmek mümkün ve 64 GB'a kadar ekleme yapılabiliyor. 2300 mAh kapasitede bir Li-ion bataryaya sahip olan Samsung ATIV S'in boyutları 137 x 70 x 8.7 mm ve ağırlığı da 135 gram. Telefonun mücevher şıklığındaki arka yüzeyinin de oldukça beğenileceği kesin.

Okuyucu Yorumları