Samsung bazılarını çileden çıkardı ama...

64-bit cep işlemcisi geliştien Samsung için "Apple'dan kopya çekiyor" diyenler haklı mı, haksız mı?

Kopya çekti mi, çekmedi mi?

Samsung'un 64-bit mobil işlemci üzerinde çalışmaya başlaması, firmanın gerçekten de Apple'dan kopya çektiği anlamına mı geliyor?

Apple'ın 64-bit'lik A7 işlemcisini ortaya çıkarmasının ardından Cnet gibi bazı siteler ve çevreler, Samsung'un Apple'ı taklit ettiğini yüksek sesle dile getirmeye başladılar. Apple'ın akıllı cepler için ilk 64-bit işlemciyi ortaya çıkardığı doğru. Ancak PC'lerde olduğu gibi mobilde de er ya da geç 64-bit'e geçiş gerçekleşecek ve Samsung, bu konuda kendine has bir yöntem izliyor.

Samsung Electronics başkanı Stephen Woo, Samsung'un Seul'deki bir etkinliğinde analistlere 64-bit'e geçiş için iki adımlı bir yol izlediklerini söyledi. ARM tasarımını temel alan Samsung, kendi "optimize" 64-bit tasarımını geliştiriyor. Dolayısıyla Samsung, Apple'dan kopya çekmekten ziyade, ARM 64-bit'e geçişin en kısa yolunu arıyor.

64-bit'in mobilde performans açısından bugün büyük bir önemi olmasa da gelecekte ceplerimizden ve tabletlerimizden PC performansı almak istiyorsak, 64-bit'e geçiş kaçınılmaz olacak.

Okuyucu Yorumları