Samsung bir davayı daha kaybetti!

Mahkeme bir kez daha, Samsung'un Apple'dan "kopya çektiğine" karar vardi. Peki bu kez hangi konuda?

...Ve Samsung kaybetti!

Hollanda mahkemesinin son kararı, Samsung'un galeri uygulamasındaki "geri sektirme" işlevini Hollanda'daki ceplerinde kullanamayacağı anlamına geliyor.

Salı günü temyiz mahkemesinden çıkan karar, 2012'de Android 2.2.1 ve 2.3.7 arası sürümlerle çalışan Galaxy ürünlerine gelen satış yasağını onaylar nitelikte. 2012'deki karara göre Galaxy S, Galaxy S II ve Galaxy Ace, Apple'ın geri sektirme patentlerini ihlal ediyordu (sözkonusu patent, yakınlaştırılmış bir fotoğrafın kenarını dışarı kaydırarak diğer fotoğrafa göz atmayı ve ardından ilk fotoğrafın geri sekmesini tarif ediyor). Temyiz mahkemesi, son kararında yasağı genişleterek patenti ihlal eden tüm Samsung ürünlerini dahil etti.

Ancak Android 3.0 ve üzerini kullanan telefonlar, Apple patentini ihlal etmediğinden kararın etkisi büyük olmayacak. Dahası Samsung, Ağustos 2011'in sonunda patent ihlalini bir yazılım güncellemesiyle çözmüştü. Güncelleme, kullanıcı resmi kaydırmaya çalıştığında resmin kenarlarının mavi renkle aydınlatılmasını sağlıyordu. Temyiz mahkemesinin satış yasağının Hollanda ile sınırladığının da altını çizelim.

Kısacası Apple'ın bu zaferi, ne Samsung için, ne de Apple için aslında pek bir anlam ifade etmiyor. Yine de, Apple'ın iddiasının haklı bulunması açısından, Samsung iiçin ufak bir darbe anlamı taşımıyor da değil. Ayrıca, Samsung'un, eğer öyle bir niyeti varsa bile, geri sektirme işlevini tekrar kullanamayacağı da kesinleşmiş oluyor...

Okuyucu Yorumları