Samsung Browser: Samsung'dan özel tarayıcı!

Samsung, tüm platformlarda çalışacak, kendine ait özel bir tarayıcı için düğmeye bastı!

Samsung Browser geliyor!

Samsung, tüm platformlarda çalışacak yeni bir tarayıcı hazırlığında olduğunu açıkladı. Şirket Samsung Browser ismiyle üreteceği tarayıcının hem mobil platformlarda hem de masaüstü sistemlerde çalışacağını ve tarayıcının göstereceği içeriği çalıştığı platforma göre ayarlayıp şekillendirebileceğini vurguladı.

Tarayıcıda ayrıca, Web Video Casting, Okuma Modu, offline web sayfası kaydı gibi özellikler de bulunacak.

WebKit motoru ile hazırlanan yeni tarayıcı, video yayını almak ve göndermek konusunda da gelişmiş yeteneklere sahip olacak. Samsung, tarayıcının ileri versiyonlarında ise Blink web rendering engine kullanmak üzere hazırlık yapıyor. Böylece video performansı daha da iyileşecek. Firmanın yeni tarayıcısı Adobe Flash Player dosyalarını desteklemeyecek ancak HTML 5 tabanlı olacağı için bu yeni standarda sahip animasyonları oynatabilecek.

Güney Koreli devin bu hamlesi ile yapmak istediği, Chrome gibi ortak bir platforma sahip olabilmek gibi görünüyor. Böylece Samsung kullanıcılarıi web imlerinden kayıtlı şifrelerine kadar hemen her türlü özel veriyi farklı platformlarda çalışsalar da, sorunsuzca aktarabilecekler.

Samsung aynı zamanda Mozilla ile ortak şekilde, Servo isminde bir rendering motoru üzerinde çalışıyor.

Okuyucu Yorumları