Samsung, çalışanlarından af diledi!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bir süre önce bir tesisinde yaşanan üzücü olayla ilgili özür diledi!

Samsung'tan şaşırtan özür

Eski Samsung çalışanı Hwang Yumi 2007 yılında hayata gözlerini yumdu. Hwang Yumi, yaklaşık 11 yıl önce "Lösemi" nedeniyle hayatını kaybetmişti. Yumi'nin ölümü teknoloji dünyasında büyük ses getirdi zira söz konusu "kanser türünün", şirket fabrikasındaki olumsuz koşullar nedeniyle ortaya çıktığı iddia edilmişti.

Samsung ve işcilerini temsil eden sendika arasında, uzun süredir hararetli tartışmalar yürütülüyordu. Görüşmeler birkaç hafta önce sona erdi. Samsung, yaptığı basın açıklamasında kamuoyundan ve Yumi'nin ailesinden özür dileyerek, sorumluluğu kabul ettiğini duyurdu.

Samsung üst düzey yöneticisi Kinam Kim, Seul'de düzenlenen basın toplantısında "Gerek işçilerden, gerekse onların bakımını üstlenen yakınlarından özür dilediklerini" açıkladı. Associated Press'in haberine göre; firma, bilgisayar çipi ve sıvı kristal ekranlı üretim tesislerinde çalışanlar için güvenli bir çalışma koşulu sağlamadığını kabul etmek zorunda kaldı. Yine de Samsung, kanser vakalarından "doğrudan" sorumlu olduğunu kabul etmedi ve kendini güvenceye aldı.

Anlaşmanın bir şartı olarak Güney Koreli üretici, 1984 yılından beri "Lösemi ve benzer kanserlere" yakalanan kişilere ve ailelerinin her birine 132.000 dolarlık tazminat ödeyecek.

Okuyucu Yorumları