Samsung, Çip Üretimine Milyar Dolarlar Yatıracak!

Samsung, flash bellek üretiminde bir numara. Ve atacağı yeni adımla birlikte, bir numara olarak kalmak için her şeyi yapabileceğini kanıtlıyor!

Samsung'dan büyük bellek yatırımı!

Samsung, flash belleklere olan yükselen talebi karşılayabilmek için Çinli bir yarı iletken fabrikasına 7 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı. Samsung şu anda da dünyanın en büyük bellek çipi üreticisi ve öyle de kalmak istiyor.

Para, üç yıllık bir süreç içerisinde Samsung'un Çin'deki yarı iletken fabrikasına harcanacak. Firma bugün bunu doğruladı.

NAND flash bellek çipleri, akıllı cep telefonlarına bağlanan akıllı objeler gibi birçok cihazda kullanılıyor. Samsung bu piyasadaki tartışılmaz lider. Bu senenin ikinci çeyreğinde dünya NAND piyasasının %41'ini kaplıyordu. Bu, en yakın rakibi Toshiba'nın %18 piyasa payının iki katından da fazla.

Hepsi bu da değil. Samsung ayrıca dinamik rastgele erişimli belleklerin veya DRAM'ın da en büyük üreticisi ve tüm piyasanın %44'üne sahip. Firma şimdi kapasiteyi yükseltmek için doğru zamanda yatırımlar yapıyor. Rakiplerinin ona yetişemeyeceğinden emin olmak istiyor.

Bu 7 milyar dolar yatırımla NAND flash belleklerin üretim kapasitesi artacak ve akıllı cep telefonları ve diğer elektronik cihazların yükselen çip talepleri karşılanacak.

Okuyucu Yorumları