Samsung da akıllı saat üretecek

Samsung ve Apple arasındaki bitmeyen rekabet, Samsung'un bu kararıyla daha da sertleşecek!

Samsung, ben de varım dedi!

Giyilebilir teknolojinin hızla yayıldığı günümüzde, firmalar da artık asıl kulvarlarından çıkarak bu pazara ağırlık vermeye başlamış durumda. Söz konusu teknolojinin vazgeçilmez ürünü şüphesiz akıllı saatler. Sony, Nokia, Apple derken, Samsung da akıllı saat üreten firmalar kervanını katılan son isim oldu.

Bloomberg'e konuşan Samsung'un mobil patronu Lee Young Hee, akıllı saat üretimine başladıklarını ilk ağızdan duyurdu: "Akıllı saat üzerinde uzun süredir çalışıyoruz. Biz ürünlerimizi geleceği düşünerek hazırlıyoruz ve akıllı saat de bunlardan sadece bir tanesi."

Bildiğiniz üzere, henüz duyurulmamış olsa da, Apple da şu sıralarda kendi akıllı saati olan iWatch'u geliştirmekle meşgul. Bu doğrultuda Samsung'un da esas amacı elbette bu alanda dahi Apple'a karşı ciddi bir rakip olabilmek. Bu konuyla ilgili içtenlikle açıklama yapan Hee, kendi akıllı saatlerini Apple'dan önce çıkarmak için yarıştıklarını itiraf etti: "Bu tamamen kimin önce davranıp ürününü doğru bir şekilde pazarlayacağıyla ilgili. Umarım bunu başaran taraf biz oluruz."

Öte yandan Samsung'un akıllı saat üretiminde geçmişe dayanan tecrübeleri mevcut. Şirket geçtiğimiz yıllarda telefon-saat karışımı olan bir ürün çıkarmış ancak pek de tatmin edici sonuçlar elde edememişti. Dolayısıyla şirketin akıllı saat konusunda daha titiz davranacağı kesin.

Okuyucu Yorumları