Samsung da safirin peşinde!

Apple'dan sonra Samsung da, Gorilla Glass'tan bile daha sağlam ekranlar için düğmeye bastı!

Gorilla Glass'a kötü haber!

Cep üreticileri, Gorilla Glass'ın yerini alabileceğine inandıkları safirin peşinde uzun süredir koşuyorlar. Apple'dan sonra yeni bir rapor ise, Samsung'un da safir kuyruğuna girebileceğini iddia ediyor.

Safirin nasıl elde edildiğini merak ediyorsanız, kısaca açıklayalım. Safir, doğada kendinden oluşan değerli taşlardan değil ve insanlar tarafından yapılıyor. Bunun için alüminyum oksit, özel fırınlarda eritiliyor. Likit alüminyum oksit, yavaşça soğuduğunda büyük bir kristal meydana getiriyor. Ortaya çıkan bu safir kristal, örneğin telefonların ekranında kullanılabilecek biçimde kesiliyor.

Apple'ın bir sonraki iPhone 6'da safir kullanma olasılığı yüksek, çünkü firmanın GT Advanced Technologies ile olan anlaşması ve patent başvuruları, bunu söylüyor. Kore'deki ETnews'tan gelen bir habere göre Samsung, Apple'dan geri kalmayacak. Rapora göre Samsung, üreticilerden safir ekran örnekleri istedi.

Apple'a safir ekran sağlayacak olan GT Advanced'ın Samsung'a da safir ekran sunma olasılığı oldukça düşük. Samsung'un safir ekranı kullanma kararı vermesi halinde Kore veya Çin'deki firmalardan yardım alması muhtemel.

Okuyucu Yorumları