Samsung'dan cep devine büyük yatırım!

Samsung, bir yandan kendisi parlarken, giderek yükselen bu cep üreticisi için de paraya hiç acımadı!

Samsung'dan dev yatırım!

Samsung'un Güney Kore'nin son zamanlarda dikkat çeken cep firması Pantech'in hisselerinin yüzde 10'unu aldığı doğrulandı.

Yonhap haber ajansının verdiği bilgiye göre Samsung, Pantech'in yüzde 10'luk hissesi için 50 milyon dolarlık bir yatırım yaptı. Samsung'un da doğruladığı anlaşma, Samsung'a Pantech'in yönetim kararlarına müdahale etme hakkı tanımıyor. Anlaşmanın doğuracağı sonuçlar merak konusu, çünkü Pantech'in akıllı cepleri ve tabletleri Kore'de Samsung'la rekabet içinde bulunuyor.

Pantech, ürettiği dev ekranlı, 1080p ve 720p çözünürlüklü cepleriyle tanınıyor. Firmanın satışları Kore'de oldukça iyi olsa da (satışları LG ve Samsung'un hemen gerisinden geliyor), benzer bir başarıyı denizaşırı ülkelerde elde edebilmiş değil. Pantech, bu sene MWC'de ortaya çıkardığı "dünyanın en büyük full-HD akıllı cebi" Vega No 6 ile dikkat çekmişti.

Pantech'in önde gelen yatırımcıları arasında yüzde 11.96 ile Qualcomm, yüzde 11.81 ile Korea Development Bank geliyor. Samsung'un Pantech ile yaptığı anlaşma, şirketin Sharp için Mart ayında 112 milyon dolar yatırım yapmasını ön görüyor.

Okuyucu Yorumları