Samsung'dan şaşırtan adım!

Samsung ve Apple arasındaki büyük savaş devam ederken, gelen bu haber herkesi şaşırttı!

Samsung'dan şaşırtan adım!

Daha çok Apple iPhone ve iPad için çip üretmesi ile bilinen Samsung Austin Semiconductor, Austin, Teksas'taki bu çip fabrikasına yaklaşık 4 milyar dolar yatırım yapacak

Bir Samsung temsilcisinin yaptığı açıklamaya göre yatırım halihazırdaki operasyonları en son teknolojiye güncellemek ve 300 mm inceliğinde yonga üzeri sistemler (SoC) için kullanılacak.

Bu yatırım sayesinde akıllı telefonlar ve tabletler için ARM tabanlı çipler üretilebilecek. Üretim, Samsung'un Güney Kore'de kurduğu 1,98 milyar dolarlık çip fabrikası ile desteklenecek.

Bir süredir devam eden patent savaşına rağmen Apple, iOS cihazlarının içinde kullanılan özgün çiplerin üretimi için büyük ölçüde Samsung'dan hizmet alıyor. Ne var ki devam eden sürtüşmenin doğal bir sonucu olarak Apple'ın Samsung'a olan bağımlılığını bitirmeyi planladığı dedikodularının da arkası kesilmiyor. Şirket bazı söylentilere göre Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) ile anlaşmayı imzaladı bile.

Yine de Samsung, en azından şimdilik Apple'ın iPhone 4S ve üçüncü nesil iPad'lerde kullandığı A5 ve A5X yongalarının tek üreticisi olmayı sürdürüyor.

Okuyucu Yorumları