Samsung'dan sürpriz adım!

Samsung'un attığı bu adım hem şirketi bir adım ileri taşıyacak, hem de Apple'ı çok kızdıracak!

Samsung'dan sürpriz adım!

Samsung, geçtiğimiz günlerde teknoloji dünyasını hareketlendiren bir anlaşmaya imza attı. Teknoloji devi 110 milyon dolar karşılığında, Apple'ın da en büyük tedarikçilerinden olan Japon elektronik devi Sharp'ın yüzde 3'lük hissesini satın aldı.

Uzun süredir ekonomik krizle boğuşan Sharp, bu anlaşmayla birlikte derin bir nefes alacak. Bir dönemler iflasını açıklama eşiğine gelen şirket, çözümü bir süredir hisselerini satmakta buldu. Hatırlayacağımız üzere Sharp, geçtiğimiz yıl da Qualcomm ile 120 milyon dolarlık bir anlaşma yapmış ve bu anlaşmadan sonra şirketin IGZO teknolojisi bir adım öteye taşınmıştı.

Söz konusu ortaklıktan sonra, Samsung'un da meşhur IGZO teknolojisinden fazlasıyla yararlanacağı kesin. Hatta bazı söylentilere göre, Samsung'un 110 milyonluk yardımının altında, IGZO teknolojisinde tek söz sahibi olmak istemesi yatıyor. Samsung'un bu uğurda, ilerleyen zamanlarda Sharp'a daha büyük yatırımlar yapması da beklenen gelişmeler arasında.

Öte yandan Samsung-Sharp ortaklığı, Apple'ı da derinden etkileyeceğe benziyor. Zira Apple'ın en büyük ekran tedarikçilerinden olan Sharp, Samsung ile arasındaki iyi ilişkileri bozmamak adına, bu tutumunu kısmen değiştirebilir. Bakalım mevcut anlaşma, Apple-Samsung savaşını ne şekilde değiştirecek...

Okuyucu Yorumları