Samsung'dan üç boyutlu monitör: 2233RZ

Samsung'un ilk 3 boyutlu monitörü 2233RZ Türk kullanıcılarla buluşmaya hazırlanıyor. İşte ayrıntılar

Monitörler 3. boyuta geçiyor

Samsung Electronics, ürün serisine ilk 3 boyutlu monitörü katıyor. Monitör Eylül sonu itibarı ile Türkiye'de de satışa sunuluyor.

Samsung 2233RZ monitor, rafine ve akıcı çizgileriyle benzersiz bir tasarımın yanı sıra, kullanıcıların alışkın olduğu üst düzey performans ile dikkat çekiyor. İnce, parlak siyah bir çerçeve ile sarılan ekran, bulunduğu her ortama farklı bir dokunuş getiriyor. Monitörün mükemmel görüntü kalitesi, istendiğinde tek bir dokunuş ile üç boyutlu ve iki boyutlu görüntü arasında geçiş yapılmasını sağlayan bir kısayol tuşu ile her iki farklı seçenekte de kendisini gösteriyor.

Samsung Electronics Türkiye IT Satış ve Pazarlama Müdürü Barış Kestep, her geçen gün, daha fazla kullanıcının, yüksek performanslı grafik kartlar ile oyun ve film izleme zevkini bir üst seviyeye taşımayı tercih ettiğini belirterek, "Eğlence içerikleri yaygınlaştıkça, bu içeriklerin en iyi performansa ulaşması için daha iyi donanım ihtiyacı da artıyor. Bu yeni 3 boyutlu teknoloji ile Samsung'un üstün LCD monitörlerini birleştirmek olabilecek en iyi izleme deneyimini ortaya çıkaran monitörlerin kullanıcıya sunulması anlamına geliyor. Eğitmenler için, 3 boyutlu modelleme ile uğraşan ya da en yeni bilgisayar oyunlarının tutkunlarına ihtiyaçlarını karşılayacak bir ürün sunuyoruz" dedi.

Her ürününde öncelikle çevreyi korumayı ilke edinen Samsung, yeni monitöre eklediği kapanma zamanlayıcısı ile enerji tasarrufu için kullanıcı tarafından belirlenen saatlerde kendiliğinden kapanıyor. Diğer geniş ekran formatlı monitörlerden farklı olarak, Samsung 2233RZ 5:4 ya da 4:3 oranlı görüntüleri büyütme ya da bozma yapmadan gerçek formatlarında izleme olanağı sunuyor. Saniyede 120 kare görüntüyü kayıpsız ekrana aktarabilen, bu gerçek 120 Hz monitor, en fanatik oyunucuların bile beklentilerini karşılayacak akıcı görüntü kapasitesine sahip. Ayrıca 120 Hz teknolojisi, filmlerin mükemmel akıcılıkta görüntüyle izlenebilmesini sağlıyor.

3D Vision 3 boyutlu stereoskopik deneyim

3D Vision 3 boyutlu stereoskopik deneyim

NVIDIA'nın gelişmiş sürülücü ve 3D Vision donanımı ile 2233RZ, piyasaya çıkmış olan 350'den fazla oyunu otomatik olarak stereoskopik üç boyutlu formata çevirirken hiçbir eklentiye de ihtiyaç duymuyor. Yüksek teknoloji ürünü, kamera deklanşör aynası şeklinde tasarlanmış aktif gözlükler ile her bir göz için iki kat çözünürlük ve üstün genişlikte görüş açısı sağlanırken, pasif gözlüklere göre çok farklı bir üç boyut deneyimi sunuluyor. Ayrıca, her bir göz için 60 Hz olmak üzere yeni 120 Hz LCD monitörler ile bugüne kadarki en net (mevcut çözümlere göre 2 kat daha iyi çözünürlük) ve titreşimsiz stereoskopik üç boyutlu görüntü mümkün oluyor.

Tümüyle kablosuz üç boyutlu gözlüklerin tasarımı da, kullanıcıların numaralı gözlüklerini de takabilecekleri şekilde yapılmış. Böylece, numaralı gözlük kullanan kişiler de izleyeni içine çeken stereoskopik üç boyutlu görüntü deneyimini eksiksiz yaşayabiliyorl. Ayarlanabilir burun destekleri sayesinde de her kullanıcı kendi yüzüne en uygun şekilde bu gözlükleri kullanabiliyor. Standart USB kablosu ile bilgisayardan güç alan üç boyutlu gözlükler, tek bir şarjla bir hafta boyunca kullanılabiliyor ve pillerin yenilenme ihtiyacını neredeyse ortadan kaldırıyor. Bunlara ek olarak, gözlükler 10 dakika süreyle kullanılmazsa , akıllı devreler pil ömrünü korumak için aygıtı kapatıyor.

JPG. dosyalarının farklı uzantısı olan JPS. 3 boyutlu dijital fotoğraf dosyları Samsung 2233RZ ve NVIDIA 3D Vision ikilisiyle 3 boyutlu olarak izlenebiliyor. Gerçek 3 boyutlu oyunların keyfi haricinde, NVIDIA sürücüleri ve ücretsiz stereoskopik 3D video player yazılımıyla Samsung 2233RZ monitor insanı içine çeken 3 boyutlu video deneyimini yaşatıyor.

Teknik özellikler

Teknik özellikler

• 1680 x 1050 doğal çözünürlük

• 2D / 3D : 3 ms (GtG)

• 300 cd/m2 parlaklık

• 20,000:1 Dinamik Kontrast Oranı

• 170o/160o (CR>10) İzleme Açısı

• GTG 3ms (3D) / 5ms(2D) tepki zamanı

• 120Hz Dual Engine

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları