Samsung dünyanın ilk ultrasonik tablet monitörünü

Ultrasonik algılama, tablet monitörlerin genişlemesine imkan tanıyor.

Samsung dünyanın ilk ultrasonik tablet monitörünü

Samsung Electronics dünyanın ilk ultrasonik algılamalı 17 inç tablet monitörünü (SyncMasterMagic CX720TD) geliştirdi. Samsung’un yeni modeli, tablet monitörler içinde en yüksek parlaklık (270 cd) ve kontrast oranını (700:1) sunuyor. Ön paneli son derece düz bir tasarıma sahip tablet monitör, çift menteşeye sahip olması nedeniyle rahatlıkla hareket ederek not defteri ya da dizüstü bilgisayar olarak kullanılabiliyor.

Panelin korumalı yüzeyi kullanılan kalemden zarar görmesini engelliyor. Tablet monitörle birlikte gelen kalem tam olarak dolu olduğunda üç saat süreyle kullanılabiliyor. Kalemin otomatik kapanma özelliği de kullanma süresini uzatıyor.

Samsung’un ultrasonik algılama özelliği, daha geniş kullanım alanı sunan tablet monitörlerin geliştirilmesine imkan sağlıyor. Yeni model, geniş ekranlara doğrudan bağlanarak iş toplantılarında veya sınıflarda tahtaların yerini almaya aday.

Samsung Görsel Ekranlar Bölümü Başkan Yardımcısı Yoon Ho Ha konuyla ilgili şunları söyledi: “Okullarda ve işyerlerinde rahat ve kullanışlı sunum yapmayı mümkün kılan dijital ekranlara olan talep artıyor. Ultrasonik algılama özelliği bulunan tablet monitörler, bu olanağı büyük ekranlara taşıyabildiğinden söz konusu ihtiyaca cevep verme açısından idealler.”

Tablet monitör dizüstü bilgisayar ve not defteri olarak kullanılabiliyor. Kullanıcılar ekrana doğrudan kalemle dokunarak çizim yapabiliyor veya yazı yazabiliyor. Tablet monitörler hem ekran hem de giriş ünitesi olarak kullanılıyor.

Okuyucu Yorumları