Samsung, Eski Ortaklarına Acımadı!

Güney Koreli teknoloji devi, eski stratejik ortaklarına karşı, ciddi bir suçlama ile açtığı davalarda çok can yakabilir!

Samsung'tan büyük suçlamalar

Güney Koreli teknoloji devi, eskiden bünyesinde çalışan 9 çalışan ve stratejik ortaklık yaptığı üç firmaya karşı "patent davası" açma kararı aldı. Samsung'un iddiasına göre sirketin patenli ekranı kavisli OLED mimarisi (söz konusu ekran teknolojisi Samsung'un amiral gemisi telefonlarında kullanılıyor) bazı şirketlere izinsiz olarak pazarlandı.

Suçlanan firmalar arasında, şirketin Çin'deki temsilcilerinden biri olan Toptec Co Ltd ve iki farklı üretici bulunuyor. Toptec Co Ltd'in buna ek olarak Samsung'un 3D kaplamalarını yasa dışı pazarladığı iddiasında da bulunuluyor. Toptec Co Ltd ise Reuters'a verdiği röportajda tüm iddiaları, kesin bir dille reddediyor.

Güney Koreli avukatlar ise olası şüphelilerden 13.8 milyon dolar talep ediyor. Diğer talepler arasında ise, olası suçluların her türlü ticari faaliyetten men edilmesi bulunuyor.

Samsung'un avukatlarının son derece başarılı olduğunu söylemekte sakınca görmüyoruz. Şirket son 8 yıl içinde, 150 milyon dolardan fazla telif hakkı elde etti. Samsung'un dava açtığı firmalar arasında ulaşım devi Uber, sosyal iletişim yazılımları Tinder ve Bumble, Google'ın ünlü markalarından Waymo bulunuyor. Samsung'un yakın zamanda katlanabilir-OLED ekran mimarisi için de dava açabileceği iddia ediliyor.

Okuyucu Yorumları