Samsung, Exynos 8 Octa 8890'ı tanıttı!

Samsung, yeni Exynos mobil işlemcisi ile, Qualcomm'un Snapdragon 820'sine meydan okuyor!

İşte Galaxy S7'nin Exynos'u!

Samsung, Exynos 8 Octa 8890 ismindeki yeni üst seviye yonga setini duyurdu. Şirket, rakibi Qualcomm gibi tek bir silikon levha içine, ihtiyaç duyulacak her şeyi sığdırmış durumda.

Bu tamamen tek bir çipe entegre edilecek ilk Samsung amiral gemisi sistemi olma özelliğini taşıyor. Yeni yonga seti verimliliği arttırmak için 3D tasarım kullanmasının yanında FinFET olarak bilinen 14-nanometre transistör üretim tekniğine dayalı olmasıyla dikkat çekiyor.

64 bit ARM mimarisine dayanan CPU, dört özel ve dört ARM Cortex-A53 çekirdeği kullanıyor. Samsung, CPU yanındaki ARM'in Mali-T880 grafik işlemcisinin son derece sürükleyici 3D oyun ve sanal gerçeklik deneyimi sağlayacağını vadediyor. Yonga setine sığdırılan LTE modem ise kullanıcıların 600Mbps download ve 150Mbps upload hızına erişilebilmesini sağlayacak.

Samsung, pil kullanımı ile ilgili henüz bir detay verilmemesine rağmen yeni yonga setinin Exynos 7 Octa'dan yüzde 10 daha tasarruflu olduğunu iddia ediyor. Tüm kriterler göz önüne alındığında yeni yonga setinin Qualcomm Snapdragon 820 ile oldukça benzer olduğu söylenebilir. Yeni Exynos'u ilk olarak, büyük ihtimalle Galaxy S7 serisinde göreceğiz...

Okuyucu Yorumları