Samsung, Exynos işlemci satacak!

Samsung'un Exynos işlemcilerini, çok yakında rakiplerinin ceplerinde de görürseniz şaşırmayın!

Samsung, Exynos'u satacak!

Samsung, akıllı telefon alanında son dönemde büyük atak gerçekleştirdi. Her ne kadar bunu tüketicilere en çok Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy Note 5 ve Galaxy Note edge modelleriyle gösterse de, aslında alt yapıda yaptığı değişiklikler takdire şayan. Zira son birkaç yıl içinde akıllı telefonlarında yer verdiği işlemci noktasında Qualcomm'a olan bağlarını azaltan Güney Koreli şirket, kendi geliştirdiği Exynos işlemcileri üzerine büyük yatırım yaptı ve yapmaya devam ediyor. Öyle ki, Samsung görünüşe göre Qualcomm'a yakın zaman içinde gerçek bir rakip olacak. Zira Exynos işlemcileri artık yalnızca Samsung'lu modellerde değil, farklı markalarda da görmeye başlayacağız. Buna ilk örnek ise Meizu olacak.

Aslında bu ilk değil. Zira geçtiğimiz yıl eylül ayında piyasaya çıkan Meizu PRO 5'te de Exynos 7420 işlemciyi görmüştük. Samsung'un amiral gemilerinde kullandığı işlemciyi Meizu'da test sürüşüne çıkarmış olması şirket tarafından olumlu geri dönüşler almış olacak ki, Samsung buna devam etme niyetinde.

Gelen bilgilere göre Meizu'nun PRO 6 ve PRO 6 mini modelinde de Samsung'un yeni işlemcisini göreceğiz. Her iki telefonun da Exynos 8870 işlemciyle çalışacağı öne sürülüyor. Öte yandan Meizu, Samsung'la çalışan tek marka değil. BlackBerry de şu sıralar Samsung'la dirsek temasında. Söylentiye göre BlackBerry, Exynos 7420 işlemcisini test etmeye başladı bile. Testten çıkacak sonuç olumlu olursa, bu ikiliyi 2016 yılında partner olarak görebiliriz.

Okuyucu Yorumları