Samsung, flaş bellekte de 1 numara!

Samsung, NAND flaş bellekleriyle bu yıla da damgasını vuran en büyük dev olmayı başardı!

Samsung, flaş bellekte de 1 numara!

Samsung, NAND bellekleri ile son dönemde bir hayli dikkat topluyor. Flash bellek alanında rekabette üst basamaklara tırmanan Samsung, yeni gelen raporlarda da ne kadar etkili olduğunu bir kez daha kanıtlamayı başarmış durumda. Pazar araştırma firması IHS tarafından gelen yeni rapora göre Samsung, NAND bellek satışlarında yüzde 3.1'lik artış yakalayarak, ilk çeyrekte 2.62 milyar Dolar gelir elde etti.

Ocak - Mart 2016 arasını kapsayan araştırma raporuna göre Samsung, bu dönemde en büyük karı yakalayan firma. Buna göre şu an global pazarda toplamda yüzde 42.6'lık satış oranıyla liderlik koltuğunda oturan Samsung'u, yüzde 28'le Toshiba takip ediyor. Onun ardından da yüzde 18'le Micron geliyor.

Samsung, NAND flaş bellek pazarını 2002'den bu yana domine ediyor. Ancak özellikle ilk 3D NAND flaş belleklerini 2013'te pazara sürmesiyle fark yaratan Samsung, bu sayede rakiplerini geride bırakmayı başarıyor. Öte yandan rakiplerde de hareketlilik sürüyor. Western Digital ve Toshiba cephesinde 3D NAND çipleri konusunda güçleri birleştirme söz konusuyken, Intel, Micron ve IBM ise NAND'dan daha hızlı bellek çipleri geliştirme konusunda yoğun gündem hakim.

Okuyucu Yorumları