Samsung Galaxy A90 İçin İlginç Kamera Tasarımı

Samsung'un pop-up kameralı bir telefon geliştirdiğini zaten biliyorduk. Ama bu kameranın bu kadar farklı bir sistemi olacağını beklemiyorduk!

Galaxy A90 için ilginç iddia

Samsung'un pop-up kameraya sahip yeni bir telefonu piyasaya süreceği zaten konuşuluyordu. Şimdiye kadar ortaya çıkan görüntülerde bu kameranın, kasanın üst kısmından çıkan küçük bir kamera modülü olacağı düşünülürken, yeni bir video, karşımızda çok farklı bir mekanizma olduğunu iddia ediyor.

Samsung konusunda ortaya attığı iddialarda genellikle yanılmayan Ice Universe'in yayınladığı render videosu, Galaxy A90'ın düşünülenden çok farklı bir pop-up kamera ile geleceğini söylüyor. Videoya göre telefonun arka kısmında bulunan bir modül yukarıya doğru açılıyor. Bu modülün içerisindeki kamera kısmı ise, modül açıldığında ön tarafa dönüyor ve arka kamera, ön kamera olarak kullanılmaya başlanıyor. Modül kapatıldığında ise, kameralar yine arka tarafa bakacak şekilde dönüyor.

Bu kamera sisteminin hem avantajları, hem de dezavantajları olabileceği bir gerçek. Avantaj, Samsung'un tüm ön yüzü ekranla kaplamak, çentik ya da kamera deliği ile ekranı bölmemek için verdiği uğraşları başarıya ulaştırabilir. Ama sürekli olarak açılıp kapanan bir mekanizmanın bozulmaya çok daha meyilli olacağı da unutulmamalı.

Galaxy A90'ın 6.7 inç ekran, Snapdragon 700 serisi işlemci, en azından 6GB RAM ve 3.700mAh kapasiteli bir batarya ile raflara çıkması bekleniyor. Tanıtım ya da piyasa tarihi ise henüz bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları