Samsung, Galaxy F için "Menteşe" Seçecek

Samsung, katlanabilen telefonuyla ilgili bir seçim yapmak zorunda!

Samsung, "menteşe" seçecek

Samsung, SDC 2018'de katlanabilir akıllı telefonunun tanıtımını kısmen gerçekleştirse de; piyasaya süreceği gerçek cihazı kamuoyu ile paylaşmaktan kaçındı. Bu, muhtemelen yeni telefon hakkındaki detayları, piyasaya sürülmeden önce şekillendirmek amaçlıydı.

Gün içinde yayılan haberler; Samsung'un yeni menteşe mimarisini tanıtacağı yönündeydi.

Katlanan Telefon için 5 Menteşe Seçeneği

Güney Koreli şirket, KH Vatec'in bu cihaz için menteşe tedarik edeceği bildirmişti. Katlanabilir akıllı telefon için Samsung'a beş adet menteşe örneği teslim ettiği iddia edildi. Menteşe, bu akıllı telefonun temel bileşenlerinden biri olacak ve söz konusu eklenti olmadan telefon katlanmayacak. Örneklerden birinde, paneller arasında küçük bir boşluk bulunuyor. Böylece cihaz kapalıyken dokunulsa bile, paneller zarar görmüyor. Bu menteşenin, panellerin bir dizüstü bilgisayarın ekranını nasıl konumlandırabileceğini sağlayan bir dişliye sahip olacağı da iddia ediliyor. Her sürüm bir özellik ekliyor ve katlanıyor. Örneğin, Samsung, katlanabilir cihaz için tamamlanmış kullanıcı arayüzüne bağlı olarak, dişli olmadan arayüzü de bağlanabilecek. Cihazın sadece katlanması ve açılması dişliler için zorlayıcı olacak.

Diğer bir deyişle, kullanıcı arayüzü birden çok kullanım durumu sağlamak için panellerin değişen konumlarını hesaba katacak. Bir şirket yetkilisi, Samsung'un katlanabilir akıllı telefon için yakın zamanda karar vereceğini söyledi. Tedarikçiler ise üretime başladı bile. Samsung, önümüzdeki yıl Şubat ayında katlanabilir cihazı hazırlayacak. Bahsi geçen cihaz ise Mart 2019'da dünya çapında piyasaya sürülecek.

Okuyucu Yorumları