Samsung Galaxy Note 2'den beklediklerimiz

Galaxy S3'ten sonra merakla beklenen yeni Samsung Galaxy bombası nasıl olacak?

İşte beklenen Galaxy cep

Samsung'un tableti andıran dev telefonu Galaxy Note'un yeni sürümü, şirket tarafından duyurulmak üzere. "Galaxy Note 2"den çok büyük bir yenilik beklemiyoruz, çünkü cep zaten oldukça iyi ve başarılıydı. Peki ama yeni Note'da farklı olan ne olacak? İşte söylentilere göre yeni Galaxy Note 2:

Piyasaya sürülme tarihi: Galaxy Note, Berlin'de IFA'da tanıtılmıştı. Galaxy Note 2'nin bu sene de benzer bir tarihte piyasaya sürülmesi bekleniyor. GSM Arena'ya göre Samsung, Unpacked etkinliklerinden bir tanesini IFA 2012'den daha önce, 30 Ağustos'da düzenleyecek.

Cebin adı: Samsung'un ceplerini daha önce nasıl isimlendirdiğine bakarsak, ona "Galaxy Note 2" veya "Galaxy Note II" ismini vermesi olası. Ancak "Galaxy Note S" gibi bir isim de bizi şaşırtmayacak.

Samsung, yeni cebine "Galaxy Note 5.5" gibi bir isim vererek onu Galaxy Tab 7.7 gibi tablet serilerine yaklaştırmayı da düşünüyor olabilir.

Ücreti: Galaxy Note 2'nin daha uygun fiyatlı olacağına dair herhangi bir işaret bulunmuyor. Yeni Note'un önceki sürümüyle hemen hemen aynı fiyat seviyesinde olmasını bekleyebiliriz.

Ekranı, işlemcisi, tasarımı ve fazlası

Ekranı, işlemcisi, tasarımı ve fazlası

Ekranı: Tüm söylentiler, Galaxy Note 2'nin orijinal sürümünde 5.3 inç'lik ekran yerine, daha büyük, 5.5 inç'lik bir ekrana sahip olacağına işaret ediyor. Cebin Super AMOLED HD ekrana sahip olması olası.

İşlemcisi: Samsung'un Galaxy S3'de kullandığı dört çekirdekli 1.4GHz Exynos 2412'yi Galaxy Note 2'de de kullanacağını düşünüyoruz. Dört çekirdekli 2.0GHz'lik bir işlemci hakkındaki söylentiler ise çok inandırıcı görünmüyor.

Tasarımı: Galaxy Note'un Galaxy S2'ye çok benzediğini düşünürsek, yeni Note'un Galaxy S3'e benzer bir tasarımla geleceğini tahmin edebiliriz.

Pili ve kamerası: Galaxy Note'un pil ömrü, büyük ekranına rağmen güçlü pili sayesinde Galaxy S2'ninkine oldukça yakındı. Eğer söylendiği gibi Galaxy Note 2, Galaxy S3'ün bir "türevi" olacaksa, Galaxy S3'dekine benzer bir pil ömrü bekleyebiliriz.

Kamera olarak ise cihazın orijinal sürümünde bulunan 8MP'lik kameranın 12MP'e yükseltilme ihtimali var.

İşletim sistemi: Galaxy Note 2'nin Android 4.1 "Jelly Bean" ile gelebileceğine inanıyoruz. Jelly Bean'in Galaxy S3'e bu senenin dördüncü çeyreğinde geleceğine dair raporlar da bu inancımızı güçlendiriyor.

Okuyucu Yorumları