Samsung Galaxy Note x 2!

Samsung, cep - tablet karışımı Galaxy Note'unu ikiyle çarptı; sonuçta ortaya işte bu canavar çıktı!

Samsung Galaxy Note x 2!

Hüseyin Cem Köylü

Bir süredir dedikodusu yapılam Galaxy Note Tablet, MWC'de resmen tanıtıldı... 10 inç boyutundaki ekranıyla Galaxy Note 10.1'in hedefinde iPad'in koltuğu var. Çift-çekirdekli 1.4 GHz işlemciden güç alan cihaz, 10 inç 1280x800 çözünürlüklü ekrana, 3MP arka ve 2MP ön kameraya sahip. Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemiyle ve Touchwiz arayüzüyle çalışıyor.

16GB ile 64GB arası dahili hafıza seçenekleriyle satılacak olan Note 10.1, tabletten ziyade dijital deftere benziyor. Galaxy Note'dan tanıdığımız S-Pen aynı şekilde Galaxy Note 10.1'de de kullanılabiliyor, bu sayede not almak daha kolay bir hale geliyor.

Samsung, Galaxy Note 10.1'i iPad'in rakibi olarak gösteriyor, fakat iPad'in pazardaki yeri çok sağlam ve henüz iPad'i yerinden edebilecek güçte bir Android tablet çıkmadı. Ayrıca sadece iPad değil, diğer Android cihazlarla da rekabet etmesi gerekiyor.

Peki ama şansı ne kadar? Haberimizin ikinci sayfasında...

Galaxy Note Tablet'in başarı şansı ne?

Galaxy Note Tablet'in başarı şansı ne?
Kindle Fire: Android'lerin lideri!

Android tabletlerde liderlik koltuğuna oturan, 200 dolarlık uygun fiyatı ve Amazon'un dijital içerikleriyle uyum içerisinde olan Amazon Kindle Fire, çoğu kullanıcının bir tabletten istediği şeyleri karşılayabiliyor. Fakat Kindle Fire'ın uygulama dükkanı Android Market'ten farklı, çünkü Amazon marketteki tüm uygulamaları inceliyor ve sadece Amazon'un onay verdiği uygulamalar Kindle Fire'a indirilebiliyor. Ayrıca Kindle Fire'ın işlem gücü, iPad ile kıyaslandığında oldukça düşük kalıyor.

Bu noktada, parası yeten kullanıcılar iPad alırken, parası yetmeyenlerin Kindle Fire'a yöneldiği görülüyor. Galaxy Note 10.1, işte böyle bir ortamda ortaya çıktı. Hangi rakibinden ne kadar kullanıcıyı kendine çekebileceğini ise şu anda kestirmek güç.

Okuyucu Yorumları