Galaxy S23'te, beklenen bu önemli özellik olmayacak

Yeni sızıntılara göre Samsung, pek çok kişinin Galaxy S23’te görmeyi beklediği bu özelliği rafa kaldırdı...

Galaxy S23'ten hayalleri kıracak bir haber geldi

Samsung Galaxy S23 ile ilgili söylentiler hız kazanmaya başlıyor ve en son haber, selfie kamerası ile ilgili. Ama bu haber pek de beklediğimiz gibi değil: Görünüşe göre Samsung, telefonun ön tarafında henüz ekran altı kamera kullanmayacak.

Güney Kore’deki tedarik zincirlerine yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre Samsung, Galaxy S23’te daha önceki modellerde olduğu gibi ekran deliği kullanacak. Kullanıcıları heyecanlandıran, ekran altı kamerasını görmek içinse Samsung Galaxy S24 modelini beklememiz gerekecek gibi görünüyor.

Aslında Samsung'un ekranın altına bir selfie kamerası koymasını ertelemesi için bir sebep yok, ancak piyasa uzmanları bu kararın nedeninin Samsung'un fotoğraf kalitesinden memnun olmaması veya telefonun fiyatını çok yükseltmesi olabileceğini söylüyor.

Bu söylentiyi biraz şaşırtıcı yapan şey, Samsung Galaxy Z Fold 3'te 4 MP ekran altı kameranın olması. Ortaya çıkan fotoğraflar ve videolar nispeten düşük çözünürlükte olsa bile Samsung’n artık teknolojinin nasıl yapılacağını ve çalıştırılacağını bildiğini biliyoruz. Ancak firma, yeni amiral gemisi telefonunda fotoğraf kalitesinden ödün vermek istemiyor gibi görünüyor.

Daha önce yayılan sızıntılara göre S23 ve S23 Plus modellerinde selfie kamerasının çözünürlüğü 12 megapiksele yükseltilecek. Bu yüzden Samsung’un kamera konumlandırmada geleneksel yaklaşımı devam ettiriyor olması yüksek ihtimal...