Samsung, Galaxy S4'ü batırıyor mu?

Samsung, gerçekten Galaxy S4'ü kendi kendine baltalıyor olabilir mi? Okuyun, kararı siz verin!

Samsung yanlış mı yapıyor?

Öyle görünüyor ki Samsung'un son haftalarda piyasaya sürdüğü Galaxy cepler, firmanın amiral gemisini aşağı çekiyor.

Birçok firma, tercihini ya her şeyi tek bir ürün üzerine yapmakta ya da sayısız ürün ortaya çıkararak farklı kesimlere aynı anda hitap etmekten yana kullanıyor. Çok sayıda seçenek toplam satışları bazen artırsa da, zaman zaman en önde giden ürünün satışlarını etkileyebiliyor. Ve görünen o ki Galaxy S4 tam da bu sorunu yaşıyor.

Samsung'un Galaxy S4'ü piyasaya sürmesinin hemen ardından Galaxy S4 Mini'yi tanıtması, S4'ün satışlarını olumsuz etkilemiş durumda. Dahası Samsung'un şu anki tek Galaxy S4 alternatifi S4 Mini değil. Atletik kullanıcılara yönelik Galaxy S4 Active ve güçlü kamerasıyla öne çıkan Galaxy S4 Zoom, tüketicilerin kafasını karıştırmış durumda.

Galaxy S4'e göz atmak için bir teknoloji mağazasına girdiğinizi ve tüm bu seçeneklerle aynı anda karşılaştığınızı düşünün. Paranız S4'ü almaya zar zor yetecekse, muhtemelen diğer S4'leri de denemek isteyeceksiniz. Ardından belki de şöyle düşüneceksiniz: "S4'teki özelliklerin çoğunu daha ucuza almak varken 2 bin TL'ye yakın parayı Galaxy S4'e ödemeye değer mi ki? AMOLED ekran olmasa da olur, S4 zaten kırılgan, Active aslında bana daha uygun." Veya fotoğraf çekmeyi seviyorsanız ve ayrı bir fotoğraf makinesi taşımak istemiyorsanız, S4 Zoom dikkatinizi çekecek ve kafanızı karıştıracak.

Bizce Samsung'un Galaxy S4 Mini'yi "Galaxy W" veya "Ace" şeklinde modellendirmesi daha doğru olurdu. Aynı şekilde Active yerine Xcover da denebilirdi. "Galaxy S4" adını her cepte kullanarak Samsung, amiral gemisi model Galaxy S4'ün çekiciliğini azaltıyor gibi görünüyor. Tabi bu bizim fikrimiz; siz de fikirlerinizi yorumlarınızla paylaşabilirsiniz...

Okuyucu Yorumları