Samsung, Galaxy S6 Güncellemelerini Kapattı!

Galaxy S6'nın Oreo güncellemesini almasını bekleyenler için üzen bir detay, Samsung'un sayfalarında ortaya çıktı!

Galaxy S6'ya çok kötü haber

Galaxy S6'nız için Android Oreo'yu bekliyorsanız bundan vazgeçin çünkü telefonunuz muhtemelen Android Nougat'ı geçemeyecek.

Samsung'un Android Güvenlik Güncellemeleri sayfası, şu an aylık veya üç aylık güvenlik güncellemesi alan tüm cihazları listeliyor. Listenin "destek süresi geçtiğinde değişebileceğine" dikkat çekiliyor ancak listede Galaxy S6 serisinin adı geçmiyor. Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge+ ve Galaxy S6 Active'in herhangi biri, listede yer almıyor.

Galaxy S6, Nisan 2015'te piyasaya sürüldüğünden bu gelişmenin nedeni, cihazın iki senelik destek süresini doldurması gibi görünüyor. Firma Galaxy A5 için aylık destek sunmaya devam ediyor ancak bunun için telefonu 2016 veya sonrasında almış olmanız gerekiyor. 2015'te aldığınız Galaxy A5, Android 7 ve buna ait son güvenlik güncellemelerinden ötesini almıyor.

Samsung, Galaxy S6 desteğini neden sonlandırdığına dair herhangi bir açıklama yapmadı.

Samsung'un Galaxy S6'sına sahip olanlar, güncellemeler yüzünden telefonlarını hemen terk etmek zorunda değiller. Nougat henüz geçen senenin Aralık ayında geldi ve henüz modası geçmiş değil. Ancak Oreo'daki artırılmış gerçeklik gibi en son işlevlere sahip olmak istiyorsanız, Galaxy S8 veya daha yenisine ihtiyacınız var.

Okuyucu Yorumları