Samsung Galaxy S7, Galaxy S6'ya karşı!

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S7 ile geçen senenin amiral gemisi Galaxy S6'yı karşılaştırdık!

Galaxy S7 vs Galaxy S6!

Galaxy S7, geçen seneki Galaxy S6'nın üzerine bir dizi önemli yenilik getiriyor. Bazı yönleriyle ise herkesi pek etkilemediği doğru. Tüm bunlar, Galaxy S6 ile Galaxy S7 arasında seçim yaparken kararınızı etkileyebilir.

Galaxy S7 çıktığında ona vereceğiniz ek ücrete değip değmeyeceğini merak ediyorsanız, karşılaştırmamızı okumaya devam edin.

Tasarım

Tasarım, en az değişikliğin olduğu alanlardan bir tanesi. İki telefonun ön tarafına baktığınızda, home tuşunun etrafındaki metalik çerçevenin kaldırılması dışında neredeyse aynı görünüyorlar.

Ancak Galaxy S7'nin arka yüzünün yuvarlanmış kenarları, tutuş hissini farklı, daha rahat hale getiriyor. Cihaz belki elinizden biraz daha kolay kayıyor ancak tutuş hissi eskisinden daha iyi.

Galaxy S7'nin ekranı "Always On Display" sayesinde hep açık kalıyor ve bu sırada saati gösterebiliyor. Galaxy S7'de IP68 puanına sahip su geçirmezlik de bulunuyor.

Son olarak Galaxy S7'nin yenilenen SIM çekmecesi, 256GB'a kadarki microSD kartlarını kabul ediyor. Bu yüzden yüksek depolama kapasitesine ihtiyacınız varsa, Galaxy S7'yi tercih etmenizde fayda var.

Samsung Galaxy S7, Galaxy S6'ya karşı!

Arayüz

Arayüzde genel anlamda çok küçük değişiklikler olsa da, Samsung bazı ince ayarlamalar yapmış. Örneğin simgeler artık daha düz ve arayüz, Android 6'dan öğelere yer veriyor.

Samsung, telefonundaki işlemciyi henüz doğrulamamış olsa da (muhtemelen Snapdragon 820), 4GB RAM ile birleştiğinde Galaxy S7'den çok yüksek bir performans bekleyebiliriz. Galaxy S6'dan hızlı olacağı kesin, ancak S6'nın da yavaş bir telefon olmadığını söylememiz gerek.

Pil, kamera ve ilk kararımız

Pil, kamera ve ilk kararımız

Pil

Galaxy S6, 2550mAh kapasiteli küçük piliyle çoğu kullanıcı için yeteri kadar pil ömrü sunmuyordu. Galaxy S7'nin 3000mAh'lik pilinin bu sorunu çözdüğü umuluyor. Bununla birlikte Galaxy S7'nin "Always On Display" işlevi etkin iken pilin ne kadar dayandığını ayrıntılı testlerimizde görebileceğiz.

Kamera

Kamera

Galaxy S7'nin kamera çözünürlüğü 16MP'den 12MP'e düştüğünden kamera konusu çok merak ediliyor. Burada aslında olumlu bir değişiklik var, çünkü yeni kamera daha çok ışık alabiliyor. Bu, düşük aydınlatmada daha iyi görüntüler elde edeceğiniz anlamına geliyor. Daha hızlı fotoğraf çekmek de, yeni sensörle mümkün oluyor.

Galaxy S7'nin odaklanma hızı, yeni dual pixel sensörü sayesinde Galaxy S6'dan bile hızlı. Samsung'a göre Galaxy S7, hareket halindeki nesnelere odaklanmada oldukça başarılı.

Samsung Galaxy S7, Galaxy S6'ya karşı!

İlk kararımız

Galaxy S6 ve S7 arasındaki fark, dışarıdan bakıldığında çok az gibi görünebilir. Ancak kamera ve pil geliştirmeleri, bizce günlük kullanımda fayda sağlayacak. Tasarım pek değişmemiş olsa da telefonun eldeki hissi, eskisinden daha iyi. MicroSD kart yuvası ve su geçirmezlik, bizce Galaxy S6'da da olmalıydı. Elbette bu avantajlar için Galaxy S7'ye S6'dan daha fazla ödemede bulunmanız gerekecek.

Okuyucu Yorumları