Samsung Galaxy Tab A8 İnceleme

Bütçenizi çok zorlamadan bir tablet satın almak istiyorsanız bu videoda değerlendireceğimiz Samsung’un yeni tableti Galaxy Tab A8 uygun bir seçenek olabilir.

CHIP Online Notu 85
  • Metalik tasarım
  • İdeal performans
  • Uzun pil ömrü
  • Yüksek seste Dolby Atmos hoparlörler
  • Uzun vadeli güvenlik desteği
  • Yavaş şarj oluyor
  • Vasat ön ve arka kamera

Samsung Galaxy Tab A serisi, iyi tabletleri makul fiyatlarla sunma konusunda etkileyici bir üne sahip. Hiçbir zaman en güçlü işlemcileri bir araya getirmese de ve amiral gemisi Galaxy Tab S serisinin tüm özelliklerine sahip olmasa da Samsung’un uygun fiyatlı tabletleri bugüne kadar sahiplerini mutlu etmeyi başardı. Galaxy Tab A8 de benzer misyonla üretilen bir tablet olurken şirketin selef modeli Tab A7 üzerine elbette birtakım güncellemeler getiriyor.

Öncelikle Galaxy Tab A7’deki 10.4 inçlik ekrana kıyasla bu modelde 10.5 inç boyutunda bir ekran kullanan Samsung, işlemci noktasında ise ilginç bir hamlede bulunmuş. Daha önceki modelde Snapdragon yonga setini kullanan Samsung, Galaxy Tab A8’de Unisoc Tiger T618 isimli bir yonga setine geçiş yapmış. Bunun artılarını ve eksilerini konuşacağız. Ancak önce her zamanki gibi tasarımla sözü açalım.

Samsung Galaxy Tab A8 Tasarımı Nasıl?

Galaxy Tab A8’in tasarımı, modern Samsung Galaxy ailesine yakışacak cinsten görünüyor. Yeniden tasarlanan kamerası ve güncellenen renk seçenekleriyle birlikte yapılan küçük dokunuşlarla güzel bir hale bürünen tablet, metalik arka yüzeyiyle de hem sağlam hem iyi hissettiriyor. Ancak bununla birlikte, tabletin güç ve ses düğmeleri plastikten yapılmış. Görüntüde fark yaratmıyor, ancak dokunduğunuzda metalik kenarlar üzerinde sırıttığını anlayabiliyorsunuz.

Galaxy Tab A8’i yatay olarak tuttuğunuzda tabletin medya yetenekleri kendini göstermeye başlıyor. Zira bu tabletin her 2 yanında da 2 adet hoparlör mevcut. Yani 4 yönlü bir hoparlör sistemi konumlandırılmış. Galaxy Tab A8, etkileyici bir ses kurulumuna sahip. Bu hoparlörler Dolby Atmos destekli olurken, ses kalitesi de gerçekten iyi seviyede. Böylece bu tablette film izleyecekler, müzik dinleyecekler gayet iyi bir performans bekleyebilirler.

Tabletin çevresinde bir parmak izi okuyucu ise bulunmuyor. Bu modelinde de yüz tanıma yöntemini tercih eden Samsung, tabletin alt tarafına bir USB-C portu ve 3.5 mm kulaklık girişine ise yer vermiş.

Samsung Galaxy Tab A8 Ekran Özellikleri

Galaxy Tab A8’in ekranı dediğimiz gibi 10.5 inç boyutunda. Ekranda, TFT LCD panel kullanılmış. Çözünürlüğü 1920x1200 piksel olurken, 60Hz’lik tazeleme hızına sahip. 16:10 en - boy oranında olan ekranın kenar çerçeveleri için nispeten çok ince diyemeyiz, ancak çok da kalın değiller; çerçeve rahatsız edici durmuyor.

Tabletin ekranı genel hatlarıyla gayet güzel bir görüntü sağlıyor. Film, dizi izlerken keyif alacaksınız kanaatindeyiz. Ancak soğuk ve mavi tonlarda görüntü üretiyor. Buna çok takılmazsanız fark etmeniz zor -ki filmlerde ve dizilerde zaten etkisini kaybediyor. Ancak telefonlarda bulunduğu gibi bir renk ayarı olsa güzel olurmuş.

Samsung Galaxy Tab A8 Performansı Nasıl?

Samsung’un cihazlarında Qualcomm’un Snapdragon ve kendi üretimi olan Exynos işlemcilerini kullanmasına alışkınız. Ancak bu modelde farklı bir yola girmiş ve Unisoc isimli bir üreticinin işlemcisini tercih etmiş. Unisoc’un ismi işlemci pazarında pek güçlü değil, ancak bu tablette yer alan Tiger T618 yonga seti, performansıyla açıkçası şaşırttı diyebiliriz. Standart kullanımda herhangi bir sorun yaşatmayan, kasma ya da donma gibi problemlerle karşılaştırmayan işlemci, çoklu uygulama kullanımları için de ideal bir performans sergiledi. Ancak elbette bu tablet yüksek performans için tasarlanan bir model değil, yani çok güç gerektiren uygulamalarla sınamayın. Fakat klasik günlük uygulamalarda, sosyal medya dolaşımlarında, internet sörfünde sorun yaşamayacaksınız. Oyun konusuna geldiğimizde ise, benzeri tutum burası için de geçerli. Hafif oyunlar gayet rahatlıkla çalışıyor. Ancak grafik gücü yüksek oyunlar için çok doğru bir tercih olmayacaktır diyebiliriz.

Tabletin RAM kapasitesi 3 GB, depolama alanı ise 32 GB şeklinde. 1 TB’a kadar microSD kart desteği sunuyor olması sevindirici. Böylece depolama konusunda da sorun yaşamayacaksınız.

Tablette Android 11 işletim sistemi bulunuyor. Samsung, büyük olasılıkla Galaxy Tab A8’i Android 13’e kadar destekleyecektir. Yani 2 büyük Android güncellemesini bu tablette göreceksiniz. Öte yandan 4 yıl boyunca aylık güvenlik güncellemeleri de tablete gelecek.

Tablette arayüz olarak Samsung’un One UI 3.1 sürümü kullanılıyor. One UI’ın tablet sürümünde fazla değişiklik yok. Eğer bu tableti çocuğunuz için almayı düşünüyorsanız, güzel haber: Tablette Samsung Kids yer alıyor. Bu alan çocuğunuzun tablet kullanımını tamamen kontrol altına alabileceğiniz seçenekler sunuyor. Bir göz atmanızı öneririz.

Samsung Galaxy Tab A8 Pil Ömrü Ne Kadar Gidiyor?

Galaxy Tab A8’in pil ömrüne geldiğimizde de güzel sonuç aldığımızı söyleyebiliriz. Tablette 7040 mAh kapasitesinde batarya kullanılmış. Bu alan tableti tam gün kullanmak için gayet ideal. Kullandığımız süre içinde web dolaşımı, sosyal medya takibi ve multimedya uygulamaları kullanımı dahil karışık senaryoda 9 saate yakın pil performansı sağlayabildik. İş odaklı bir tablet olmadığı için pilin tamamını bir günde tüketmek bir hayli zor doğrusu. O anlamda pil ömrüyle gayet beğendik.

Tableti şarj etmesi ise biraz uzun sürüyor. Tablet yaklaşık 4 saatte tam kapasite şarj olabiliyor. 45 dakika içinde ise yüzde 20’sini doldurabiliyorsunuz. İşin iyi yanı ise, Samsung’un kutuya bir şarj adaptörü koymayı ihmal etmemiş olması. Biliyorsunuz, şirket artık akıllı telefonlarının yanında şarj adaptörlerine yer vermiyor.

Samsung Galaxy Tab A8 Kameraları Nasıl?

Samsung, Galaxy Tab A8’de arka kamera tasarımını değiştirmesine rağmen teknik olarak selef modelden farklı bir hamlede bulunmamış. Arka kamera yine 8 MP çözünürlüğünde. 1080p, yani Full HD video kaydı yapıyor. Arka kamera ile çekilen fotoğraflar ışık koşulları iyi ise fena sonuç vermiyor; standart bir tablet kamerasından fazlasını beklememek gerekli elbette. Benzeri konu ön kamera için de geçerli. Ön taraftaki kamera 5 MP çözünürlüğe sahip. Selfie çekimlerinde de görüntülü görüşmelerde de ideal netlik seviyesi sağlıyor, ancak fazlası değil.

Sonuç

Sonuç olarak değerlendirdiğimizde Galaxy Tab A8’in selefine göre büyük bir güncelleme olmadığı açık. Ancak buna karşın gayet iyi performans gösteren, pil ömrüyle fazlasıyla iyi seviyede, özellikle ses desteğiyle birlikte multimedya uygulamaları açısından son derece kullanışlı bir model olmuş. Genişletilebilir depolama alanı, en çok ihtiyacınız olan uygulamalar, fotoğraflar ve oyunlar için fazlasıyla yeterli alana sahip olmanızı sağlıyor, Android sürüm güncellemeleri açısından da elinizin rahat olacak olması avantaj. Tabii ki kameraları pek başarılı sayılmaz, ancak tabletten de kimsenin fotoğrafçılık yeteneklerini sergileyeceğini düşünmüyoruz. Tabletin fiyatı ise 2479 TL. Bu kategoride de yükselen fiyatlar neticesinde uygun bir etiket olduğunu söyleyebiliriz. Bu anlamda tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Galaxy Tab A8
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
85
İşletim SistemiAndroid 11
İşlemciUnisoc Tiger T618
İşlemci Hızı2 GHz
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiTFT LCD
Ekran Boyutu10 inç
Ekran Çözünürlüğü1920 x 1200 px
Grafik İşlemciMali G52 MP2
Bellek (RAM)3 GB
Dahili Depolama32 GB
Arttırılabilir Depolama1 GB
Ön Kamera5 MP
Arka Kamera8 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDYok
HDMIYok
USBVar
Pil Kapasitesi7040 mAH
Boyutlar246 x 161 x 6.9 mm
Ağırlık508 gr.