Samsung, Galaxy Z Flip 4’te daha büyük bir ekran kullanmak istiyor

Samsung, Galaxy Z Flip 4’te kapak ekranını genişletmek istiyor. Z Flip’te 1.09 inç olan ekran Z Flip 3’te 1.9 inçe kavuşmuştu. Peki, Galaxy Z Flip 4’ün kapak ekranı ne kadar büyük olacak?

Galaxy Z Flip 4’e daha büyük ekran müjdesi

Katlanabilir akıllı telefonlar, geleneksel telefonlara yeni bir soluk getirdi ve kullanım alışkanlıklarını bir ölçüde değiştirdi. Her ne kadar havalı görünseler ve farklı yetenekler sunsalar da yine de bazı modellerin kapak ekranının dar olması, bir kesim kullanıcılar tarafından pek de işlevsel bulunmuyor. Ancak bu durumda Galaxy Z Flip 4 ile değişebilir.

Samsung’un katlandığında cüzdan şekline girebilen Galaxy Z Flip 3 modeli, özellikle trend takipçilerinin ilgisini bir hayli çekmişti. Telefonun arkasında bildirim takibi için kullanılabilen kapak ekranı 1.9 inç boyutunda olurken, gelen bilgilere göre Samsung bu telefonun bir sonraki modelinde bu ekranı genişletmek istiyor.

İlk Galaxy Z Flip’in kapak ekranı yalnızca 1.06 inç boyutundaydı. Bunu Galaxy Z Flip 3’te 1.9 inçe genişleten Samsung, Z Flip 4’te seriyi daha büyük ekrana kavuşturmak istiyor ve söylentilere göre bu ekranın büyüklüğü 2 inçten fazla olacak.

Bu doğru ise, Galaxy Z Flip 3’e göre önemli bir gelişme olacak ve kapak ekranı daha kullanışlı hale gelebilecek. Bu da telefonun kapağını açmadan daha fazla işlevi kontrol edebilme olanağı doğuracak. Ancak Samsung bu konuda henüz resmi bir açıklamada bulunmuş değil.

Öte yandan Samsung’un Galaxy Z Flip 4 modeli hakkında şimdilik pek fazla şey bilinmiyor. Geçtiğimiz günlerde Güney Koreli şirketin, Z Fold 4 ve Z Flip 4 modelleri için pil tedariği konusunda ATL ile iş birliğine gittiğini duymuştuk. ATL, daha önce Galaxy Note 7’nin pil felaketine sebep olan şirket olurken, batarya üreticisinin bu hadiseden çok ders çıkardığı biliniyor.