Samsung, Galaxy Z Fold 4 pilleri için seçimini yaptı; akıllara yine Galaxy Note 7 pil felaketi geldi

Samsung, sıradaki katlanabilir akıllı telefonları için bir zamanlar Galaxy Note 7 ile şirkete “felaketi” yaşatan pil tedarikçisini seçebilir.

Galaxy Note 7 pil felaketinden Galaxy Z Fold 4’ün pillerine...

The Elec’in son raporu, Samsung’un yaklaşmakta olan yeni katlanabilir akıllı telefonları için Çinli bir şirket olan Amperex Technology Limited (ATL) ile iş birliğine gideceğinden bahsediyor. Eğer her şey olumlu sonuçlanırsa Samsung, Galaxy Z serisi katlanabilir akıllı telefonlarında ilk kez ATL’nin pilini kullanacak. Ancak Samsung’un ATL ile yaptığı ilk iş birliği bu değil.

Samsung’un sonu “felaketle” sonuçlanan Galaxy Note 7 modelini duymuşsunuzdur. Pilinin patlamasıyla fiyaskoya sebep olan ve piyasadan toplatılan Galaxy Note 7, sonradan pilinin elden geçirilmesiyle yenilenmiş sürüm olarak yeniden piyasaya sürülmüştü. Hatta Samsung’un Galaxy FE serisi de Galaxy Note 7’ye dayanır. Zira Galaxy Note 7 felaketinden sonra Samsung, Galaxy Note FE olarak ilk FE modelini 2017 yılında satışa çıkarmıştır.

Evet, bundan yıllar önce Galaxy Note 7 için yapılan Samsung ve ATL iş birliği, sonunda Samsung’un Galaxy Note 7 için ATL tarafından üretilen pilleri suçlamasıyla sonuçlanmıştı. Ancak sonradan ATL, Samsung’un Galaxy A ve M serisi telefonları için pil tedariğinde bulunmaya devam etmiş ve son olarak Galaxy S21 için de bunu sürdürmüştü. Görünüşe göre aynı ATL yeterince güven tazelemiş olacak ki, şimdi de 2 şirket, Galaxy Z serisi için bir araya gelecek gibi görünüyor.

Samsung, daha önce Galaxy Z Fold ve Galaxy Z Flip için SDI’ın pillerini kullanmıştı. Bu defa ise tercihini ATL’den yana kullanacak gibi görünen Güney Koreli şirket, umarız Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4’te yeni bir badire daha yaşamaz.