Samsung, gözle kontrolü geliştiriyor

Samsung'un yeni patenti, bir süredir konuşulan yeniliğin çok yakında gerçek olacağını ispatlıyor!

Söylenti gerçek oluyor!

Samsung'un bu yılın sonuna doğru Galaxy Tab Pro 8.4 2015 Edition modelini tanıtacağı kısa süre önce piyasada duyulmuştu. Yeni tabletin en önemli yeniliğinin ise, gelişmiş bir göz tarama sistemine sahip olacağı söyleniyordu. Şimdi daha heyecan verici bir haber ortaya çıktı. Samsung'un aldığı "gözle kontrol" patenti, bu yeni cihazda göz taramanın olacağını neredeyse kesinleştirdi. Dahası, teknolojinin bize neler sunacağı ortaya çıkmış oldu.

Samsung, iris-on-the-move (IoM) isimli yeni teknolojisi sayesinde, göz hareketlerini parmak hareketleri yerine kullanabiliyor. Buna göre, kullanıcı ekrana bakarken gözünü birkaç saniye için kapadığında, ekrandaki web sayfasını/uygulamayı kapatabiliyor. Veya gözünü iki kez hızlıca açıp kapadığında, imleç üzerinde durduğu linke tıklayabiliyor.

Bu teknolojiyi kullanan cihazlar ise sadece telefon veya tablet değil, akıllı televizyon ve diğer akıllı cihazlar da olabilecek. Böylece salonda televizyon seyrederken göz hareketlerinizle kanal değiştirmek, sesi açmak kapamak gibi yeni imkanlar oluşacak. Ancak aynı zamanda televizyonların kamerası üzerinden evlerin sürekli kayıt altında tutulması gibi güvenlik tartışmalarının da zirveye çıkacağını tahmin etmek zor değil.

Samsung Şubat ayında, sesle kontrol edilen kendi televizyon modelleri için, televizyonun bulunduğu odada mahrem/özel konularda konuşulmaması gerektiği uyarısında bulunarak büyük şaşkınlık yaratmıştı. Peki şimdi de, evdeki rahat duruşumuzun görüntüleri yabancı ellere geçmesin diye televizyonun karşısında takım elbiseyle mi oturmak zorunda kalacağız?

Okuyucu Yorumları