Samsung, hologramı cebimize taşıyor!

Filmlerde hayranlıkla izlediğimiz bu teknoloji, yakında Samsung'un telefonlarında da olabilir!

Samsung'un yeni hayali...

Ekran teknolojisi söz konusu olduğunda Samsung, her zaman önde gelen firmalardan biri olmuştur. Super AMOLED ekranları kullanan ilk büyük akıllı telefon üreticisi olmasının yanı sıra, çift eğimli ekran kullanan ilk akıllı telefon satıcısı da Samsung idi. Ayrıca, uzun zamandır firmanın katlanabilir ekranlar üzerinde çalıştığı da biliniyor.

Şimdi ise, Patently Mobile'ın belirttiği üzere Samsung'un yeni bir patent başvurusu bulunmakta. Bu yeni patent başvurusu ise, hologram yayınlayabilecek veya holografik simgeler gösterebilecek bir ekran için yapılmış durumda. Patent başvurusunda bulunan resimler, mobil telefon ekranın üzerinde bir ışık rehber elemanını ve bir optik giriş elemanını tanımlıyor. Eğer basit bir şekilde tanımlanması gerekirse, bu ekranın amacı, gerçek 3-D deneyimini hologram aracılığı ile sunabilecek olan görüntüler yaratmak.

Güney Koreli telefon devi tarafından bu patentin başvurusu 2014 yılının üçüncü çeyreğinde düzenlenmiş olarak gözükmekte ancak Samsung'un, yakın bir zaman içerisinde böyle bir telefon üretmeyi planladığına dair başka bir ipucu yok.

Belki de filmlerde gördüğümüz hologram görüşmeleri çok da uzak olmayan bir zaman içerisinde karşımıza çıkabilir...

Okuyucu Yorumları