Samsung, iPhone'lara geri dönmek istiyor!

iPhone 6'ların kalbindeki yerini kaybeden Samsung, yeni teknolojisi ile Apple'ı etkileyebilecek mi?

Samsung iPhone'u geri istiyor

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus için A8 işlemcilerin büyük bir kısmının üretiminin TSMC tarafından yapılacağına karar verilmişti. Daha önceleri, iPod touch, iPhone ve iPad gibi iOS ürünlerinin işlemcilerinin tek üreticisi Samsung idi.

ZDNet'in yeni bir haberine göre, Apple'ın A8 işlemcilerinin sadece yüzde 30'u Samsung tarafından üretilmekte ve geri kalan yüzde 70'in üretimi TSMC tarafından gerçekleştirilmekte. Bunun sonucu olarak da Samsung'un System LSI iş alanı bu yıl büyük bir kayıp vermiş durumda.

Ancak Samsung, yeni 14nm işlem teknolojisi ile bir geri dönüş gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Şu anda kullanılan 20nm A8 işlemciler, 28nm A7 işlemcilere göre yüzde 13 daha küçük, yüzde 25 daha yüksek bir işlem performansına ve yüzde 50 daha iyi bir güç verimine sahip. Samsung'un yeni 14nm planı ise, şu andaki 20nm teknolojisi ile karşılaştırıldığında, yüzde 15 daha küçük, yüzde 20 daha hızlı ve yüzde 35 daha fazla güç anlamına geliyor.

Buna karşılık olarak TSMC'nin yeni geliştirdiği teknolojisi 16nm'de durmuş durumda. System LSI'ın başkanı Dr. Kim Ki-nam'a göre bu durumun bir sonucu olarak Samsung, Apple'ın A9 anlaşmasının büyük bir kısmını kendi bünyesine almayı planlıyor. Böylelikle de Samsung'un System LSI işinin önümüzdeki yıl bir kez daha eski karına yakın bir noktaya ulaşması mümkün olabilecek.

Samsung'un 14nm üretimine, bu yıl bitmeden başlaması planlanıyor...

Okuyucu Yorumları